Rahvusvaheline autospordiliit asub uurima Austraalia GP omapärast lõppu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia GP.
Austraalia GP. Foto: LaPresse/Photo4/Scanpix

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) asus uurima eilsel Austraalia F1 etapil toimunud intsidenti, kus pärast võidusõidu lõppu tormasid inimesed raja äärde.

Kui eilsel etapil oli lehvitatud lõppu tähistavat ruudulippu ja autod olid teel boksi, ilmusid ühes kurvis äkki raja äärde pealtvaatajad, kes olid end piiretest läbi murdnud. «Tavaliselt tohivad pealtvaatajad rajale tulla alles siis, kui turvaauto on viimase võistlusauto järel finišisse jõudnud. Seekord avati mingil põhjusel 15. kurvis väravad enne, kui see juhtus. Need olid ilmselt mõned üliõnnelikud Ferrari fännid,» rääkis juhtunust FIA võidusõidudirektor Charlie Whiting.

Austraalia GP promootor Andrew Westacott kommenteeris omalt poolt, et tegemist oli «sassiläinud signaalidega». «Olen mures, sest meil on kõikide võistluste jaoks väga-väga ranged reeglid, aga midagi läks paraku valesti,» nentis Westacott.

FIA otsustas juhtunut uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles