Video: Bottas lapsikust veast: üsna s***, kui see sinuga juhtub

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas kirus end, et tegi eilsel Hiina etapil rumala vea, mistõttu jäi Mercedese meeskonnale kaksikvõit toomata.
Valtteri Bottas kirus end, et tegi eilsel Hiina etapil rumala vea, mistõttu jäi Mercedese meeskonnale kaksikvõit toomata. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Soomlane Valtteri Bottas (Mercedes) ütles, et tema eilse hea tulemuse vormel-1 sarja Hiina etapil põhjustas «amatöörlik» spinn, ilma milleta oleks ta võinud võidusõidu lõpetada tiimikaaslase Lewis Hamiltoni järel teisena.

Bottas alustas põhisõitu kolmandalt kohalt, jäädes kvalifikatsioonis alla vaid Hamiltonile ning Ferrari piloodile Sebastian Vettelile. Põhisõit algas soomlase jaoks hästi, kui ta tõusis Vetteli eksimuse järel teiseks, kuid langes seevastu peagi viiendaks. Seejärel juhtus aga Bottase sõnul midagi, mis rikkus kogu tema sõidu. Nimelt kaotas ta turvaauto tuules juhitavuse ning tegi spinni, langedes 12. positsioonile. 27-aastane endine Williamsi piloot võitles küll välja kuuenda koha, kuid tunnistas pärast võistlust, et kui ta poleks spinni teinud, oleks Mercedes saanud Hiinas kaksikvõidu.

«Kindlasti oli võimalus võidelda esimese ja teise koha nimel. Ma usun, et olime Ferrarist veidi kiiremad. Minu hinnangul tegime paremat tööd seoses rehvivalikuga,» rääkis Bottas. Juba sõidu ajal teatas soomlane Mercedese meeskonnale raadio vahendusel, et tegi «amatöörliku» spinni, mille pärast ka hiljem vabandas. «Lapsik viga… Sellised asjad küll juhtuvad, aga ikkagi on üsna s***, kui see sinuga juhtub. Peamine on kõnealusest juhtumist õppida ning mitte seda enam korrata. Kõige hullem oleks praegu see, kui ei lõpetaks sellele olukorrale mõtlemist,» tunnistas ta.

«Ma pean endale selgeks tegema, kuidas sellist jama tulevikus vältida. Tean, et mul on vajalik kiirus olemas ning suudan hästi esineda. Peame meeskonnaga lihtsalt edasi töötama ning küll need tulemused ka tulevad,» lisas Bottas.

Juba selle nädala lõpus sõidetakse hooaja kolmas etapp Bahreinis ning Bottas ootab eelolevat võistlust väga, et näidata Ferrarile koht kätte. «Bahreinis on palju kuumem, mistõttu ootab meid korralik väljakutse, kuid eks me näe, kuidas suudame esineda Ferrariga võrreldes,» vaatas soomlane lähitulevikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles