Viktor Kassai – vihatud mees üle kogu Euroopa

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollase kaardiga lehvitav Viktor Kassai saatis ebaõiglaselt väljakult minema Arturo Vidali (esiplaanil).
Kollase kaardiga lehvitav Viktor Kassai saatis ebaõiglaselt väljakult minema Arturo Vidali (esiplaanil). Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Ungari jalgpallikohtunik Viktor Kassai on end kirjutanud mitme riigi vutiajalukku. Seda enamasti halvas mõttes. Viimati lisandus nende riikide hulka Euroopa suurim jalgpallikants Saksamaa.

Eestis meenub ungarlase Kassai nimega ikka 2012. aasta EMi play-off, kus Eesti kaotas lõpuks kindlalt Iirimaale. Valusalt on meeles just Tallinnas peetud matš, mille külalised võitsid koguni 4:0.

Eestlastele ei mahtunud hinge Andrei Stepanovile näidatud kaks kollast kaarti, iirlaste kasuks antud penalti ning veel otsuseid siit ja sealt. Tõele au andes tuleb tõdeda, et Kassai tegi Eestis tegelikult korraliku vilepartii. Kõik toonased suured otsused olid igati õiged. Lihtsalt eestlased ei suutnud mõista, miks kõik kippus viltu vedama.

Hiljem on Kassai pidevalt sattunud oma otsustega aga rahvusvahelise meedia hambusse. Arutletud on isegi selle üle, et vilemehe tase ongi languses.

Ülemaailmset tähelepanu sai ungarlane 2012. aasta EMil, kui ta jättis Inglismaa ja Ukraina vahelises matšis lugemata ukrainlaste värava. Lõpuks võitis Inglismaa 1:0 ja pääses alagrupist edasi.

Toonane Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA president Sepp Blatter teatas seejärel, et videokordused on vajalikud. Nagu teame siis nüüdseks ongi väravajoonetehnoloogia kasutusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles