Jaapani kuulsaim jalgpallur kogub katastroofis kannatanutele raha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hidetoshi Nakata
Hidetoshi Nakata Foto: SCANPIX

Hidetoshi Nakata on Jaapanis kõige populaarsem jalgpallur.

Oma kümne aasta pikkuse karjääri jooksul osales ta Jaapani meeskonna koosseisus kolmel jalgpalli MMil ning kahtedel olümpiamängudel, kirjutab BBC.

Ta lahkus tippsordist 2006. aastal.

Viimased kaks nädalat on ta Aasia riikides ringi sõitnud, et koguda maavärinas ja tsunamis kannatanutele toetust.

«Ma ei ütle, et mõistan kannatad saanute raskusi. Ma ei suuda vist seda täielikult mõista. Kuid tahan neid inimesi aidata,» lausus endine jalgpallur.

Kuigi Jaapanis on maavärinad tavalised, peetakse 11. märtsi maavärinat ja sellele järgnenud tsunamit kõige suuermaks katastroofiks.

«Looduskatastroofi ajal olin Hong Kongis ja vaatasin televiisorit. Ma ei suutnud uudistes edastatut uskuda. Haarasin telefoni ja helistasin perekonnale ja sõpradele, uurimaks, kas nad on elus,» meenutas Nakata.

Nakata sõnul tegi ta kohe oma plaanid ümber. Ta lendas Taiwani, kus pani oma jalgpallisaapad ja kaks jalgpallisärki oksjonile. Ta sai nende eest rohkem kui 300 000 dollarit.

Nüüd on Nakata Singapuris. Seal korraldab tema asutatud Take Action fond heategevusliku jalgpallimatši, millega samuti kogutakse Jaapani katastroofis kannatanutele raha.

«Singapuris reageeriti väga kiiresti. Lühikese ajaga suudeti korraldada heategevusgala ja jalgpallimatš,» lausus endine jalgpallur.

Nakata edastas sõnumi oma kaasmaalastele, et neid aidatakse hea meelega ning niikaua kui neil abi vaja läheb.

Hidetoshi Nakata (sündinud 22. jaanuaril 1977. aastal Kofus, Jaapanis) on endine Jaapani jalgpallur, kes mängis poolkaitsjana mitmes Euroopa klubis ja  oma kodumaal Bell Mare Hiratsuka klubis.

Mänguoskuste tõttu peetakse teda üheks parimaks Jaapani mängijaks läbi aegade.

Samuti on ta valitud 125 parima elusoleva jalgpalluri hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles