Põlva ja Kehra alustavad finaali 11:11 viigiseisult

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati kohtusid Põlva Serviti ja HC Kehra Eesti meistrivõistluste finaalis 2015, kui otsustava kohtumise võitis lisaajal võõral platsil mänginud Serviti.
Viimati kohtusid Põlva Serviti ja HC Kehra Eesti meistrivõistluste finaalis 2015, kui otsustava kohtumise võitis lisaajal võõral platsil mänginud Serviti. Foto: Tairo Lutter

Käsipalli Eesti meistrivõistluste finaalis kohtuvad aastase pausi järel Põlva Serviti ja HC Kehra, kelle mõlema auhinnakappi ehib 11 Eesti meistritiitlit. Servitil on esimest korda võimalus kõigi aegade arvestuses Kehrast mööduda.

Iseseisvuse taastamise järel välja jagatud 25st Eesti meeste meistritiitlist pole Kehrasse või Põlvasse rännanud vaid kolm – 1992 võitis esimese tšempionaadi Valga Maret-Sport, 1997 kuulus kuldmedal HC Viimsile ja 2005 HC Chocolate Boysile. Ülejäänud 22 tiitlit on võrdselt jagunenud Kehra ja Serviti vahel, ent mitte kunagi varem pole Servitil olnud võimalust omavahelist duelli juhtima minna.

Kehra läks 1999. aastal 5:1 juhtima ja Serviti vähendas 2002 vahe 4:5-le, ent jäi 2006. aasta kevadel 4:8 kaotusseisu. 2011 saavutas Põlva meeskond seisu 8:9 ja kaks aastat hiljem 9:10, ent Kehra rebis mõlemal puhul kahega ette. Tunamullu ja mullu kuulus kuld aga Servitile ja nõnda jõuti kõigi aegade arvestuses esimest korda viigini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles