Suurepärase heite teinud Kanter sai vigastada (4)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/Scanpix

Gerd Kanter heitis Saksmaal Wiesbadenis viimaste aastate pikima kettakaare, kui ta sai kirja 65.87. MM-normi täitmine pakkus Kanterile loomulikult rahulolud, kuid tõrvatilgaks meepotis oli rinnalihase vigastus.

«Võrreldes eelmise aastaga on läinud ettevalmistus paremini. Seega ootasingi sellist tulemust. Tegelikult ootasin isegi paremat, kuid see jäi juba vigastuse taha,» avaldas Kanter Postimehega vesteldes.

«Vigastasin paremat rinnalihast. Seal on väike rebend,» rääkis Kanter traumast täpsemalt. «Heitsin teisel katsel 65.87 ning oleksin pidanud seejärel kõrvale astuma. Läksin ka kolmandat korda ringi ja selle katsega tegingi endale rohkem viga. Seejärel lõpetasin võistluse ära.»

Kanteri sõnul segas kerge vigastus teda juba enne jõuproovi. Rinnalihas sai veidike viga viimati Lõuna-Aafrika Vabariigis toimunud laagris. «Laagri lõpus juhtus kangi surumisega väike äpardus. Alguses ei olnudki asi hull. Eestisse saabudes muutis külm ilm aga keha kangeks,» rääkis Kanter. «Vigastus andis juba ka võistluse soojendusel tunda. Oleksin pidanud piirduma kahe katsega.»

Täpsema prognoosi trauma tõsiduse kohta saab Kanter esmaspäeval või teisipäeval. Spordimehe sõnul tuleb arvatavasti teha aga paarinädalane võistluspaus.

«Eks vanuse kasvades võtab vigastustest taastumine rohkem aega. Õnneks sai esimese võistlusega MM-norm täidetud ja sellega sai see mure kaelast,» tunnistas ta.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles