Martin Järveoja videointervjuus koostööst Tänakuga: alati on arenguruumi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänaku ja Martin Järveoja koostöö autoralli MM-sarjas algas selle hooajaga, ent ühes autos kihutati varemgi – 2013. aastal, kui Tänak võistles Eesti meistrivõistlustel. Nagu näitavad tulemused – viielt rallilt kokku kolm poodiumikohta – siis klapp on meeste vahel korralik. Ometi näeb kaardilugeja veel arenguruumi.

«Eks täiuslikkuseni on alati minna,» nentis Järveoja ning kiikas kõrvalboksi suunas, kus askeldasid tiimikaaslased Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia. «Neljakordsed maailmameistrid ja neilgi on kogu aeg arenguruumi. Nii ka meil.»

Järveoja, kes varasemalt luges kaarti peamiselt Karl Kruudale, istus võistlusolukorras WRC autosse alles hooaja esimesel etapil Monte Carlos. Kuidas varasematest võistlusmasinatest palju võimsama ja kiirema autoga kohanemine on läinud? «Kilomeetreid on juba omajagu sõidetud. Nüüd võiks juba olla harjunud küll ja ma usun, et olen ka. Palju on testitud ja viis rallit juba sõidetud – tunnen end täitsa koduselt.»

Portugali rallil jahivad Tänak ja Järveoja hooaja neljandat poodiumikohta. Neljapäeva hommikul toimunud testikatsel saadi kirja seitsmes aeg. «Eks konkurents on üsna tihe sel aastal. Nagu näitas shakedown'gi – kaheksa meest peaaegu ühe sekundi sees. Keegi kellelegi armu ei anna,» ootab Järveoja järgmistelt päevadelt kompromissitut või(s)tlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles