Ulmeline mäng: Kreeka vanameister pani Euroliiga poolfinaalis CSKA julmalt kotti (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vassilis Spanoulis (paremal) mängis otsuatavatel hetkedel Aaron Jacksoni ning teised CSKA mehed üle.
Vassilis Spanoulis (paremal) mängis otsuatavatel hetkedel Aaron Jacksoni ning teised CSKA mehed üle. Foto: ANTONIO BRONIC/REUTERS/Scanpix

34-aastast Kreeka korvpalliässa Vassilis Spanoulist näevad Moskva CSKA korvpallurid ja nende toetajad õudusunenägudes juba aastaid ning näevad ka edaspidi. Euroliiga poolfinaalis oli Moskva CSKA ja Piraeuse Olympiacose vahelises duellis justkui soosikuks CSKA, kuid ajalugu toetas Olympiacost. Kõik läkski nii nagu varasemalt ehk CSKA juhtis pikalt, kuid lõpuks võitis Olympiacos. Seekord olid kreeklaste võidunumbriteks 82:78.

Kui CSKA on Euroliiga finaalturniiridel ikka Olympiacosega hädas olnud, siis samamoodi ollakse hädas Spanoulisega. Nüüdseks on Spanoulis Euroliiga finaalturniiridel mänginud viiel korral CSKA vastu ning alati on kreeklane saanud väljakult lahkuda võitjana.

Seekordse kohtumise esimese 34 minuti jooksul suutis Spanoulis visata ainult 4 punkti, kuid seejärel algasid just vanameistri hetked. Viimase 6 minutiga viskas Spanoulis 10 silma ning mäng oligi tehtud. 14 punkti kõrval jagas ta kaaslastele ka 6 resultatiivset söötu.

«See on meie elu, et mängida korvpalli. Üritan anda parima meeskonna heaks ning teha tähtsatel hetkedel õigeid otsuseid. See on minu töö,» teatas Spanoulis mängujärgses intervjuus.

Spanoulist toetasid Olympiacose poolel 14 silmaga veel Georgios Printezis ning Kostas Papanikolaou. 12 punkti jäi veel Vangelis Mantzarise arvele.

CSKA mänguvankrit vedasid taas peamiselt Miloš Teodosic ning Nando De Colo. Neist esimese arvele jäi 23 ning teise kontole 16 punkti. Kohtumise lõpuhetkedel jäid mõlemad nimetatud tagamehed aga Spanoulise varju.

Seejuures oli Teodosicil võimalus poolfinaal ka CSKA kasuks kallutada, kuid 8 sekundit enne kohtumise lõppu läks ta kiirustades kaugviskele. 77:79 kaotusseisus olles läks serblase kaugvise mööda ja seejärel tegi De Colo juba oma neljanda vea. Sealt edasi oligi mäng juba tehtud.

Finaalis läheb 1997., 2012. ning 2013. aastal Euroliiga võitnud Olympiacos vastamisi koduväljakul mängiva Istanbuli Fenerbahce või Madridi Realiga. Euroliiga finaal on kavas pühapäeval.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles