Video: endine vormel-1 sõitja murdis rängas avariis vaagna- ja puusaluu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Bourdais' ränk avarii Indianapolise 500 miili sõidu kvalifikatsioonis.
Sebastien Bourdais' ränk avarii Indianapolise 500 miili sõidu kvalifikatsioonis. Foto: Ekraanitõmmis videost

Indianapolise 500 miili sõidu kvalifikatsioonis tegi ränga avarii CART-sarja neljakordne meister Sebastien Bourdais, kes sõitis ülisuurel kiirusel seina. Prantslane sai õnnetuses hulgaliselt luumurde, muuhulgas diagnoositi tal puusaluu murd ja vaagnaluumõra.

Dale Coyne'i võistkonnas kihutav 38-aastane Bourdais oli sektoriaegade põhjal püstitamas kvalifikatsiooni parimat tulemus, kui tema vormeli tagaosa teises kurvis libisema läks ning prantslasel ei õnnestunud seinasõitu vältida. Bourdais' auto kiirus oli avarii hetkel üle 370 km/h.

Prantslane viidi Indianapolise trekiovaalilt otse haiglasse, kus talle tehakse mitu operatsiooni. Tiimi kinnitusel on Bourdais haiglas kogenud arstide hoole all ja tema elu pole ohus.

Bourdais tuli aastatel 2004-07 neli korda järjest CART-sarja meistriks ning siirdus 2008. aastal vormel-1 sarja, kus võistles Toro Rosso meeskonnas 27 etapil. Seal jäid tema parimateks tulemusteks kaks seitsmendat kohta, punktikohale jõudis Bourdais kokku vaid neljal korral. Bourdais on 11 korda osalenud ka Le Mansi 24 tunni sõidul, saades 2007., 2009. ja 2011 aastal Peugeot' tiimiga üldarvestuses teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles