Liverpool paikas uue keskkaitsja – 15aastase soomlase

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrik Raitanen jagas sotsiaalmeedias pilti pidulikust hetkest.
Patrik Raitanen jagas sotsiaalmeedias pilti pidulikust hetkest. Foto: twitter

Inglismaa jalgpallimeedia on täiesti veendunud, et Liverpooli peatreener Jürgen Klopp palkab endale uue hooaja eel mõne uue keskkaitsja. Jutt käis siiski mõnest tipptähest nagu Southamptoni Virgil van Dijk, mitte Soome jalgpalli tulevikulootusest Patrik Raitanenist, kes äsja Ragnar Klavani koduklubiga lepingu sõlmis.

Tegelikult on tegu väära väitega. Raitanen sõlmis täna Liverpooliga eellepingu. Lõpliku allkirja saab põhjanaaber paberile anda alles kuu lõpus, kui ta tähistab 16. sünnipäeva. Nooremehe kõrval istusid pidulikul sündmusel klubi noorteakadeemia juht Alex Inglethorpe ning tulevast hooajast Liverpooli noortemeeskonna peatreeneriks saab legendaarne poolkaitsja Steven Gerrard.

Kui Raitanen aprillis esimest korda Liverpooli siirdus, vahendas Yle tema elevust: «Ma olen Premier League’i enim jälginud ja just sinna ma minna tahan. Eriti vaatasin Sami Hyypiä mänge – tal oli suurepärane karjäär ja loodetavasti tuleb see ka minul.» Biitlite sünnilinnas kultusmängija staatus nautiv soomlane Hyypiä mängis Liverpoolis aastatel 1999-2009.

Patrik Ratianeni isa Rauli on kunagine Soome jäähokitäht, kes võitis 1992 MMil hõbemedali. Mees valiti 1990 NHLi draftis Winnipeg Jetsi ridadesse, aga unelmate hokiliigas väljakule ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles