Vutimaailma 18-aastane superstaar vahetab klubi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Donnarumma mängud AC Milani särgis on ilmselt mängitud.
Gianluigi Donnarumma mängud AC Milani särgis on ilmselt mängitud. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/Scanpix

Kui Gianluigi Buffon kunagi oma mängijakarjääri lõpetab, on Itaalia koondisel uus superstaarist puurilukk võtta: juba 16-aastaselt end AC Milani põhikoosseisu murdnud Gianluigi Donnarumma. Kaks aastat pärast debüüti alustab väravavaht uue koduklubi otsinguid.

Donnarumma kirjutas 2015. aastal AC Milani algrivistusse kerkimisega Itaalia jalgpalliajalukku terve peatükitäie jagu uusi ridu. Temas sai noorim mängija, kes on Serie A-s ehk Itaalia kõrgliigas algrivistusse pääsenud, noorim mängija Milano derbis, Itaalia U21 ja A-koondises ning ainus alaealine jalgpallur, kes on Serie A-s tõrjunud penalti. Nüüd keerab Donnarumma sel hooajal Itaalias kuuendana lõpetanud koduklubile selja, vahendab ESPN.

«Mino Raiola (väravavahi agent – toim.) andis mulle teada Donnarumma otsusest mitte lepingut pikendada. See otsus on lõplik,» rääkis AC Milani klubijuht Marco Fassone ajakirjanikele. «Viimaste päevade jooksul tegi spordidirektor Massimiliano Mirabelli mängijale väga suure pakkumise, (Donnarumma) kaalus seda ja andis teada, et ta ei plaani lepingut uuendada. Me olime kindlad, et Gigio oleks olnud uue AC Milani väravavaht, sammas, mille peale oleksime ehitanud meeskonna, aga nüüd peame kõik ümber hindama.»

Donnarumma leping AC Milaniga kehtib veel ühe hooaja, aga ilmselt tehakse tähtmängija nüüd suvel rahaks, vastasel juhul kõnnib ta aasta pärast minema ja klubi ei teeni sentigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles