Eesti U17 koondis alistas Soome ja võitis Balti turniiri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U17 jalgpallikoondis.
Eesti U17 jalgpallikoondis. Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti U17 jalgpallikoondis alistas Soomes toimuval Balti turniiril Soome eakaaslased 3:1. Avapäeval Läti 3:0 alistanud Eesti on kogunud kuus punkti ja juba kahe vooru järel kindlustati turniirivõit, vahendab jalgpalliliidu koduleht.

Eesti võitis avapoolaja 2:0. 16. minutil viis eestlased juhtima Alex Matthias Tamm, kes suunas peaga väravasse Georg-Marten Meumersi nurgalöögi. 

Soome jäi avapoolajal vähemusse, kui punase kaardi teenis väravavaht Niilo Peräaho, kes tegi vea karistusala lähistel. Vahetusest sekkunud Viljami Sinisalol ei jäänud muud üle, kui kohe pall võrgust noppida, kuna järgnenud karistuslöögi realiseeris tugeva sooritusega Henri Välja. Poolaja lõpus päästis aga Sinisalo soomlased kolmeväravalisest kaotusseisust, kui puurilukk nurgalöögi järel peaga värava suunas tulnud löögi tõrjuda suutis.

48. minutil läks Eesti matši juhtima 3:0, kui tekkinud võimaluse suutis realiseerida Kristofer Piht. Soomlaste auvärav sündis 68. minutil penaltist.

Kahe vooru järel on Eestil koos kuus punkti ning olenemata viimase vooru tulemusest on eestlased turniiri võitnud. Läti, kes alistas täna 3:0 Leedu, on tabelis teine ning sama punktiarvuga hoiab kolmandat kohta Soome. Leedul on seni punktiarve avamata.

Eesti viimane kohtumine toimub pühapäeval Leeduga algusega kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles