Galerii: Portugal murdis MMi peaproovil penaltineeduse ning võitis pronksi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiril ehk järgmise aasta jalgpalli MMi peaproovil võitis pronksmedali valitseva Euroopa meister Portugal, kes alistas tänu lisaajal realiseeritud penaltile 2:1 Mehhiko. Seejuures oli tegu tõelise jalgpallietendusega, kuna kohtumise jooksul said mõlemad meeskonnad punase kaardi ning normaalajal eksis Portugali mängija Andre Silva penaltil.

Ilma Cristiano Ronaldota mänginud Portugal jäi teise poolaja alguses kaotusseisu, kui 54. minutil sai kirja omavärava Luis Neto, kes suunas väravasse Javie Hernandeze tsenderduse. Samas ei suutnud portugallased avapoolajal ära kasutada imelist võimalust, kui penaltil eksis Andre Silva. See oli valitseva Euroopa meistri jaoks neljas järjestikune eksimus, kuna poolfinaalis Tšiili vastu tõrjus kõik kolm 11 meetri karistuslööki Tšiili väravavaht Claudio Bravo.

Portugali jaoks tõi kastanud tulest välja kaitsemängija Pepe, kes normaalaja esimesel üleminutil akrobaatilise sooritusega tabloole 1:1 viiginumbrid tõi. Lisaeg kuulus Euroopa meeskonnale, kuna 104. minutil teeniti järjekordne penalti ning seekord ei eksitud - Adrien Silva lõi 11 meetri karistuslöögi kindlalt Mehhiko puuriluku Guillermo Ochoa seljataha.

Lisaaja teises pooles välkus kahel korral punane kaart, kuna väljakult olid sunnitud lahkuma nii Nelson Semedo (Portugal) kui ka Raul Jimenez (Mehhiko).

Neli viimast pronksikohtumist maailmajagude karikaturniiril on läinud lisaajale ning nii läks ka seekord. Neljal korral kolmest on lõpuks mängu võitnud Euroopa meeskond ning samamoodi läks ka tänavu.

Täna õhtul kell 21 peetakse finaal, kus lähevad omavahel vastamisi Saksamaa ja Tšiili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles