Videokohtunike süsteem kukkus suures jalgpallifinaalis haledalt läbi (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonzalo Jara (vasakul) teeb Timo Werneri vastu sihiliku vea.
Gonzalo Jara (vasakul) teeb Timo Werneri vastu sihiliku vea. Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP/Scanpix

Venemaal toimunud jalgpalli maailmajagude karikaturniiril oli kasutusel ka videokohtunike süsteem, kuid kokkuvõttes teenis uuendus küllaltki palju kriitikat. Üks suur ebaõnnestumine leidis aset ka Saksamaa ja Tšiili vahel toimunud finaalmängu.

Finaali teisel poolajal lõi Tšiili kaitsja Gonzalo Jara sihilikult küünarnukiga Saksamaa ründajat Timo Wernerit näkku. Kuna peakohtunik Milorad Mazic olukorda kohe ei märganud, siis tõmbas juhtunule tema tähelepanu videokohtunik.

Nii läkski Mazic olukorda üle vaatama. Kui selliste juhtumite puhul näidatakse mängijale tavapäraselt punast kaarti, siis otsustas Mazic ka videokorduse põhjal näidata Jarale kõigest kollast kaarti.

Kuna kordusest oli näha, et Jara tegutses antud olukorras sihilikult, siis oli ta igati väärt punast kaarti. Nii sai videokohtunike süsteem taaskord kõvasti kriitikat, kuna ka korduse vaatamise järel ei suutnud kohtunik langetada õiglast otsust.

Rahvusvaheline Jalgpalli Liid FIFA tahab videokohtuniku süsteemi kasutada ka järgmisel aastal Venemaal toimuval MM-finaalturniiril.

Tänavuse maailmajagude karikaturniiri võitis lõpuks Saksamaa, kes oli finaalis Tšiilist üle 1:0.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles