Õnnenumber: seitsmenda asetusega horvaat jõudis Wimbledonis finaali

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marin Cilic jõudis elus teist korda suure slämmi turniiri finaali.
Marin Cilic jõudis elus teist korda suure slämmi turniiri finaali. Foto: GLYN KIRK/AFP/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri meesüksikmängu esimene finalist on horvaat Marin Cilic, kes alistas poolfinaalis 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 7:5 ameeriklase Sam Querrey.

28-aastane Cilic lõi ligi kolm tundi kestnud kohtumise jooksul 25 serviässa Querrey 13 vastu ning lisas 70 äralööki, tehes seejuures vaid 21 lihtviga. Querrey vastavad numbrid olid 46 ja 26.

Maailma edetabelis kuuendal kohal oleva, ent tänavuseks Wimbledoni turniiriks seitsmenda asetuse saanud Cilici nimel on üks suure slämmi turniirivõit, kui ta võidutses kolm aastat tagasi US Openil. Wimbledonis oli tema senine parim saavutus kolmel viimasel aastal veerandfinaali jõudmine. Horvaatia meestennisist mängis Wimbledoni finaalis viimati 2001. aastal, kui nii kaugele jõudis legendaarne Goran Ivaniševic.

Pühapäeval peetavas finaalis kohtub ta Roger Federeri või Tomaš Berdychiga. Finaalmängu näitavad otsepildis nii Postimees.ee kui ka Kanal 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles