Vägev: Olesk tegi ajalugu ning võitis Eestile EMilt kolmanda medali!

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk.
Peeter Olesk. Foto: Mihkel Maripuu

Aserbaidžaanis Bakuus toimuvatel laskmise Euroopa meistrivõistlustel oli täna kavas täiskaliibrilise püstoli harjutus. Pingelises ja tasavägises võistluses võitis Peeter Olesk 580 silmaga pronksmedali.

Esikoha sai selle harjutuse kolme aasta tagune maailmameister maailmameister Yuzuf Dikec Türgist 587 silmaga, hõbemedali võitis Rio olümpiavõitja Christian Reitz Saksamaalt 582 silmaga.

Tänane medal on Oleskile EMilt teiseks medaliks olümpiakiirlaskmise harjutuse hõbemedali kõrval. Kokku on Eesti laskurid käesolevatelt Euroopa meistrivõistlustelt võitnud kolm medalit, lisaks Oleski medalitele tuuakse koju ka naiskondlik pronks 300 m harjutuses 60 lasku lamades.

Tegu on ajaloolise saavutusega, sest kunagi varem pole Eesti laskurid Euroopa meistrivõistlustelt täiskasvanute arvestuses kolme medalit võitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles