Rootsi tähed: Gatlini koht ei ole maailmameistrivõistlustel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Holm näitaks Justin Gatlinile ust.
Stefan Holm näitaks Justin Gatlinile ust. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Rootsi kergejõustikutähed Stefan Holm ja Susanna Kallur leidsid, et kaks korda dopingutarvitamisega vahele jäänud Justin Gatlin ei peaks käimasoleval MMil üldse osalema, veel vähem sealt kuldmedaleid võitma. Londoni publik kostitas Gatlinit vilekooriga nii 100 meetri jooksu finaali eelsel tutvustamisel kui ka pärast kullavõitu.

«Kahju, et talle vilistatakse, aga mõistan inimesi, kes armastavad sporti. Nad ei taha näha, et selline mees suurvõistlustel osaleb,» nentis Ateena olümpiavõitja Holm Rootsi televisiooni otseülekandes. «Aga ta on ise süüdi, et asjad on nii läinud. Olen publikuga sama meelt – ta ei peaks MMil võistlema.»

Holmiga oli nõus ka 2006. aasta Euroopa meister Kallur Eurosporti eetris. «Minu arvates väärinuks Gatlin karmimat karistust – ei ole õige, et selliste võistluskeeldude järel on sportlasel võimalus veel rajale naasta. Jah, ta on oma karistuse kandnud, aga mul on võimatu talle pöialt hoida. Teisalt tundub mulle, et samamoodi on vale talle vilistada,» arutles Kallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles