Vihane Mo Farah: ajakirjanikud üritavad mu pärandit hävitada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati rõõmsa Mo Farahi tuju suudavad rikkuda vaid ajakirjanikud.
Alati rõõmsa Mo Farahi tuju suudavad rikkuda vaid ajakirjanikud. Foto: Matthew Childs/REUTERS/Scanpix

Brittide kangelane Mo Farah, kes võitis käimasoleval MMil 10 000 meetri jooksus kulla ja 5000 meetri jooksus hõbeda, kurjustas ajakirjanikega, kes käituvat temaga ebaausalt.

Neli olümpiakulda ja kuus MM-tiitlit võitnud Farah on teinud alates 2011. aastast koostööd treeneri Alberto Salazariga, kes on praegu USA Antidopingu Agentuuri uurimise all. Nii Salazar kui ka Farah eitavad kaljukindlalt dopingureeglite rikkumist, vahendab BBC.

«Te olete minu vastu väga tihti ebaõiglased olnud. Kõik tiitlid olen saavutanud kõva tööga – see on fakt. Olen endast alati kõik andnud, oma riigi nimel võidelnud. Vahel tundub veider, et teatud inimesed üritavad teatud asju endale sobiva nurga alt kirjutada, et oma artikleid müüa,» pahandas Farah.

Londoni MM jääb Farah’ viimaseks tiitlivõistluseks staadioniradadel, pärast 24. augustil Zürichis toimuvat Teemantliiga finaali ja 5000 meetri jooksu keskendub ta maratonidele. Ta lõpetab staadionikarjääri suurvõistlustelt nopitud rekordilise kümne kulla ja kahe hõbedaga.

Juulis kinnitas Farah kindlameelselt, et pole «andnud mitte kunagi positiivset vereproovi». Sellise väljaütlemise põhjuseks oli häkkerirühmituse Fancy Bears väide, justkui vajanuks mõni tema proov kordustestimist, enne kui need puhasteks tunnistati. Salazar, kes tegutseb ka Suurbritannia kergejõustikuliidu nõuandjana, üllitas aga juba 2015. aastal 12 000 sõna pikkuse avaliku kirja, kus vandus süütust.

«Nagu kuulaks hüppavat plaati – pean aina korrutama, et mina pole üle piiri läinud, Alberto pole üle piiri läinud... Miks seda teemat igal aastal ikka ja jälle üles võtta ning sellest pealkirju vorpida?» imestas Farah. «Olen palju saavutanud, teie aga püüate seda hävitada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles