Tänak teise võistluspäeva järel: ma ei näe põhjust, miks me ei võiks olla sama kiired edasi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Saksamaa MM-ralli liider Ott Tänak ütles pärast teist võistluspäeva, et esimene täispikk võistluspäev oli äärmiselt keeruline ja ekstreemne. Kuuendal katsel ehmatusega pääsenud eestlane nentis, et õnn oli seekord tema poolel.

«On olnud keeruline päev. Päeva teine pool oli eriti ekstreemne – tingimused olid tõesti ettearvamatud. Kord oli meil tohutult õnne, kui kaotasin korraks valvsuse ja sõitsin teelt välja. Ei midagi hullu – ei olnud vale sõidukiirus, kuid see tõestas, et mõnikord on vaja natuke õnne,» ütles Tänak.

Tänak tõusis liidriks pärast lõunapausi, kui mehaanikud autode juures töötasid. Ülejäänud võistluspäeval sadas vihma. «Pärastlõunal ütlesid kõik, et ma olin väga julge, et otsustasin võtta kasutusele need rehvid (täisvihmarehvid – toim). Ma olin enesekindel ning mu otsus osutus õigeks. Rehvid töötasid hästi ning lõpetasime päeva esikohal,» kommenteeris eestlane.

Rallivõit on veel kaugel, kuid Tänak teab, milleks tema ja Ford Fiesta võimeline on. «Pikk tee on veel minna. Olen varem näinud, et Saksamaa rallil võib kõike juhtuda. Loodetavasti ei ole hommikul olukord sedavõrd ekstreemne kui täna. Eelmisel nädalal tegime siin edukad testsõidud. Tunne on hea ning ma ei näe põhjust, miks me ei võiks olla sama kiired edasi.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles