Harlem Globetrotters ei ole ainult mehed - ka naine võib olla trikikorvpallur

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpallis ei saa lühikesed inimesed hakkama. Nõnda väitis Crissa Jacksoni isa, kui ta oli väike tüdruk. Nüüd on 162 sentimeetri pikkune naine tõestanud, et peale pikkuse ei sega teda ka sugu: 27-aastane ameeriklanna on maailmakuulsa sõukorvpalliklubi Harlem Globetrotters liige. Sel nädalal väisab ta koos kolleeg Anthony Blakesiga Eesti koole.

Korvpall paelus lühikest Jacksonit juba lapsena ning vanema venna korvpallivarustus tegi teda kadedaks. «Palusin isa, et ta õpetaks mulle korvpalli. Ta vastas, et esiteks olen ma liiga lühike ja teiseks tüdruk. Vastasin seepeale, et kui tema mind ei treeni, siis kaeban emale, ning see muutis isa otsust. Sellest ajast peale harjutasin isa käe all kuni kolledžini ning õppisin, et korvpall pole pelgalt mäng, vaid eluviis.»

Kuigi ülikooli ajalgi mängis Jackson Georgias Savannah State’is korvpalli, keskendus ta hoopis laste treenimisele ning oli üsna kindel, et tipptasemel ta korvpalliga tegelema ei hakka. Saatus tahtis teisiti. Kolm aastat tagasi helistas talle ammune tuttav, Globetrottersisse siirdunud Chris Franklin ning kutsus teda katsetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles