Beckham liitub Milani staaridega

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham oma praeguse koduklubi Los Angeles Galaxy treeningul.
David Beckham oma praeguse koduklubi Los Angeles Galaxy treeningul. Foto: BuzzFoto.com

Kas soov mängida ka edaspidi Fabio Capello juhendatavas Inglismaa rahvuskoondises jalgpalli võib lõpetada David Beckhami eelmisel aastal alanud Ameerika-seikluse?


Läinud talvel Londoni Arsenalis harjutanud Beckham, kes soovib edaspidigi kuuluda Capello juhendatavasse koondisesse, siirdub tuleva aasta jaanuaris laenulepingu alusel Itaalia suurklubisse AC Milan.



Saapamaa ajalehe Corriere Della Sera andmetel võib 2007. aasta juulikuus suure palga pärast ning abikaasa Victoria palaval soovil Los Angelesse siirdunud Beckham aga abikaasa vastuseisule vaatamata jäädagi San Sirole, kui ta suudab itaallastele piisavalt muljet avaldada.



«Tänapäeva jalgpall ei koosne ainult taktikast ja mängijate tehnilistest oskustest. Jalgpall vajab ka väljamüüdud staadione ning sponsoreid,» sõnas Milani asepresident Adriano Galliani. «Tribüünid suudavad täita vaid sellised superstaarid nagu Beckham. Koos tema, Kaka ning Ronaldinhoga oleks meil koos unelmate võistkond.»



Lepingu pikkus selgumisel


Kui Itaalias ollakse Beckhami võimaliku saabumise üle õnnelikud, siis USAs on asi vastupidine. «Ma ei näe, kuidas tema liitumine Milaniga aitaks meie liigat või võistkonda,» ütles Los Angeles Galaxy peatreener Bruce Arena. «Minu meelest on väga imelik oma paremaid mängijaid enne hooaja algust välja laenata.»



On olnud juba ka arutelusid, et Beckham võib Milani jääda Itaalia meistrivõistluste lõpuni ehk vähemalt 31. maini. Samas ollakse USAs kindlad, et inglane on juba märtsi lõpus oma praeguse tööandja juures tagasi, sest 3. aprillil peab klubi Major League Socceris (MLS) oma esimese mängu.



«Milan ja Galaxy arutavad lühiajalise laenulepingu võimalust, mis lubaks Beckhamil USA jalgpalliliiga talvevaheajal Itaalias mängida,» rääkis MLSi komissar Don Garber.



Beckham endiselt populaarne


USA spordifännide hulgas suhtutakse Beckhami võimalikku Itaaliasse siirdumisse erinevalt. Paljudele inimestele ei lähe see eriti korda, kuna praegu toimuvad seal pesapalli World Seriesi mängud, käima on läinud jäähokiliiga NHL ning kohe alustavad NBAs mängudega ka korvpallurid.



Ainult mõned tulihingelisemad fännid kardavad, et Beckham ei pöördugi USAsse tagasi.


Samas on mitmel pool maailma meedias levinud arvamus, et Beckhami liitumisega soovitakse taas tõsta Itaalia liiga populaarsust ning mainet, mis sai suure hoobi seoses 2006. aasta altkäemaksuskandaalidega, kus karistati ka Milani.



«Beckhami bränd on isegi praeguses raskes majandusseisus endiselt globaalne fenomen, mis võib Aasias ainuüksi särgimüügist Milanile sisse tuua kümme miljonit Inglise naela,» põhjendas majandusekspert Simon Chadwick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles