Endine meeskonnakaaslane: nägin, kuidas Armstrong dopingut tarvitas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong
Lance Armstrong Foto: SCANPIX

Seitsmekordse jalgratturite mitmepäevasõidu Tour de France’i võitja Lance Armstrongi endine meeskonnakaaslane Tyler Hamilton süüdistas Armstrongi dopingu tarvitamises.

Hamilton tuli süüdistustega lagedale saates 60 minutit. Armstrong võitis Tour de France’i aastatel 1999 kuni 2005 ning Hamiltoni sõnul nägi ta kuidas meeskonnakaaslane kasutas veredopingut 1999. aasta tuuri ajal ning enne 2000. ja 2001. aasta velotuuri, kirjutab the Guardian.

«Nägin EPO-t tema külmkapis. Nägin rohkem kui korra, kuidas ta seda endale süstis. Me kõik tegime seda. Ka mina tegin seda mitmel mitmel korral,» rääkis Hamilton. «Armstrong kasutas neid samu asju, mida tarvitasid teisedki.»

Armstrong on varasemalt kõik süüdistused tagasi lükanud ning tegi seda ka sel korral. «Minu karjäär kestis üle kahekümne aasta. Olen nii võistluste ajal kui ka võistlusväliselt kokku andnud 500 dopinguproovi ning kõik olid negatiivsed. See on minu poolt kõik,» kirjutas Armstrong Twitterisse.

Armstrongi advokaadi Mark Fabiani sõnul soovib Hamilton selliste avaldustega lihtsalt oma raamatule rohkem reklaami teha.

Hamilton võitis 2004. aastal Ateena olümpiamängudel eraldistardiga sõidus kuldmedali. Hamilton on oma karjääri jooksul kahel korral dopinguga põrunud ning viimati määrati talle kaheksa aasta pikkune võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles