30. Tartu Rattaralli lastesõitudele oodatakse ligi 3000 osalejat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattaralli lahutamatu osa on lastesõidud.
Tartu Rattaralli lahutamatu osa on lastesõidud. Foto: Kaimo Puniste/KMZPHOTO


Pühapäeval, 29. mail toimuv SEB 30. Tartu Rattaralli pakub lisaks suurematele spordisõpradele liikumisrõõmu ka lastele. Päev enne põhisõite, laupäeval, 28. mail on kõige nooremad oodatud Tartus Turu tänaval asuvasse võistluskeskusesse, kus erinevatel distantsidel on korraldajad valmistunud 3000 lapse vastu võtmiseks.



«Tartu Rattaralli lastesõidud on oma olemuselt üpris unikaalsed. Meie teada ei ole maailmas teist maanteerattasündmust, mis tooks kokku nii tuhanded täiskasvanud ja ka nooremad rattasõbrad,» räägib MTÜ Klubi Tartu Maratoni büroo juhataja Epp Paal. Tema sõnul on osalejatearvud viimase kümne aastaga märkimisväärselt tõusnud. «Näiteks aastal 2001 oli
lastesõitudel 631 lõpetajat. Eelmisel aastal aga juba 2571. Kasvu ootame ka tänavuselt sündmuselt,» lisab Paal.

Tartu Rattaralli lastesõidud teeb eriliseks ka fakt, et võitjaid ei selgitata. Kõik lähevad rajale numbri all 1 ning saavad finišijoone ületades diplomi ja medali.
Vastavalt võimetele saavad kõik osalejad valida omale jõukohase distantsi.
Kõige lühem neist on 500 m ja pikim viib sõitjad 10,5 km ringile. Esimesed stardid antakse kell 11.00.

Kuigi osalemine on tasuta tuleb ennast eelnevalt registreerida. Kõige lihtsam on seda teha internetiteel aadressil www.tartumaraton.ee. Nime saab üles anda ka tund enne starti kohapeal. Praeguseks on registreeritud juba enam kui tuhat last.

Rattasõiduga alanud spordipäev ei pea sellega aga lõppema. Lasteürituse medaliga saab iga laps tasuta jääpileti ning uisud Lõunakeskuse liuväljal uisutamiseks. Seda võimalust tuleks kasutada 28. mail ajavahemikul 12.00 –18.00.

Tartu Rattaralli lastesõite on korraldatud juba 27 aastat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles