Ann Hiiemaa: loobumisest ja vastutusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

On spordialasid, kus ühe inimese loobumisotsus ei muuda teiste jaoks midagi. Ent on ka alasid, kus ühe loobumine võib muuta kogu koondise edasist elu. Sõudmises, kus kõik tipptasemel mehed loetud, võivad sellistel otsustel olla saatuslikud tagajärjed.



Hiljuti teatas tippspordist loobumisest MM-pronks Igor Kuzmin. Põhjusena nimetas ta majandusraskusi, kehva füüsilist vormi ja motivatsioonipuudust.

Eesti Sõudeliidu peatreeneri Jaan Tultsi sõnul polnud võimalik Kuzmini ümber veenda, sest raha polevat otsustamisel määrav olnud. Isegi lähenev olümpiahooaeg ei muutnud Kuzmini meelt. Tal olevat sõudmisest lihtsalt küllalt saanud.

Nüüd jääb aga tugeva paarisaerulise neljapaadi moodustamisest üks lüli puudu. Kaks meest istusid paatkonda, kuhu kumbki tegelikult istuda ei soovinud. Ja need kaks meest küsivad Kuzminilt: milline on tippsportlase vastutus? Kuidas on võimalik oma kaaslasi niimoodi alt vedada?

Eesti on väike riik ja siin on igal tipptasemel sportlasel kulla hind. Eriti veel sportlasel, kes on võitnud tiitlivõistlustelt medali ning kuulunud omal ajal maailma tippu. Selliseid sportlasi tuleks hoida, sest neid on vähe. Liiga vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles