Suur galerii: juubelit tähistanud Wimbledon sai uued võitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maailma mainekaim tenniseturniir, Wimbledoni suure slämmi turniir tähistas tänavu 125. juubelit.

Esimest korda peeti Wimbledoni 1877. aastal ning siis oli kavas vaid meeste üksikmäng, kus oli 22 osalejat ning võidu võttis Spencer Gore.

Wimbledoni ei peetud Esimese maailmasõja tõttu 1915.-1918. aastani ning Teise maailmasõja tõttu 1940.-1945. aastani.

Tänavu sai turniir üksikmängudes ka uued võitjad – kui viimasel kahel aastal võidutses naiste üksikmängus Serena Williams, siis tänavu tõstis võidukarika pea kohale 21-aastane tšehhitar Petra Kvitova, kellele see oli esimeseks suure slämmi tiitliks.

Meeste üksikmängu finaalis alistas maailma esireketiks tõusnud serblane Novak Djokovic kahekordse Wimbledoni võitja Rafael Nadali.

Meeste paarismängus võidutsesid kõrgeima asetusega ameeriklased Bob ja Mike Bryan, naiste paarismängus said esikoha 2. paigutatud tšehhitar Kveta Peschke ja sloveenlanna Katarina Srebotnik ning segapaarismängus võidutsesid 9. asetatud austerlane Jürgen Melzer ja tšehhitar Iveta Benesova.

Noormeeste seas sai esikoha austraallane Luke Saville, kes alistas finaalis kodupubliku lemmiku Liam Broady. Ka tüdrukute seas võidutses austraallanna – 12. asetatud Ashleigh Barty alistas 3. paigutusega venelanna Irina Hromatšjova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles