Alex Ferguson peab uut dopingukontrolli süsteemi äärmiselt tüütuks ja kulukaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa jalgpalli meistriliigas plaanitakse tulevast aastast rakendada uus karmim dopingukontrolli süsteem, mis on aga kohanud liiga tippude seas teravat vastuseisu. 



Uuendatud süsteem võtab jalgpallitähed sama tõsiselt vaatluse alla kui olümpia-sportlased ning edaspidi peab jalgpalliliit teadma kõigi liiga mängijate asukohta ka vabadel päevadel.



Manchester Unitedi peatreener Alex Ferguson laitis uue suuna täielikult maha eelkõige seepärast, et selle elluviimine muutub jalgpalliliidule kulukaks ning on pealekauba äärmiselt ebamugav.



«Uue süsteemi rakendamine läheb jalgpalliliidule maksma terve varanduse,» teatas Ferguson resoluutselt. «Muidugi toetame dopingutarvitamise väljajuurimist jalgpallis, kuid viis, kuidas nad seda teha üritavad, on äärmiselt keeruline.»



Ferguson lisas ühtlasi, et protseduur, mida mängijad uuest aastast läbima peavad, on tõeline tüütus nii palluritele kui ka klubijuhtidele.



«Kui testijad soovivad mõnelt mängijalt proovi võtta või teda näha, peavad nad alati teadma aadressi, kuhu minna. Mõnikord mõtlen ikka endamisi, et võib-olla annan neile näiteks selle pühapäeva vabaks, kuid siis peame informeerima jalgpalliliitu, et trenni ei toimu, ja edastama kõik need asukohad, kus mängijad plaanivad sel päeval olla,» kirjeldas peatreener koormavat protseduuri. «Teate küll tänapäeva noori, nad võivad istuda kodus ja naine võib-olla ütleb, et «kas sa viitsiksid poodi minna», ja siis nad võivad kogemata unustada selle tunni, mille jooksul testijad ukse taha ilmuvad.»



Professionaalsete Jalgpallurite Ühenduse juhataja Gordon Taylori arvates on tegemist lubamatu tungimisega mängijate privaatsfääri ning sellisel kujul on uus süsteem vastuvõetamatu: «Tunneme, et jalgpallurite eraellu sekkumine ja kodudesse tungimine on liig.»



Viis aastat tagasi dopingukontrolli ilmumata jätmise eest kaheksakuulise võistluskeelu saanud Rio Ferdinand leiab aga, et karmim lähenemine on igati teretulnud.



«See tundub õiglane. Meid testitakse niikuinii pisteliselt päris tihti. Paljusid mängijaid kontrollitakse kolm kuni neli korda hooaja jooksul, nii et uus süsteem ei erineks  kuigivõrd praegusest olukorrast,» arutles ta. «Kui jalgpalli eestvedajad leiavad, et sellisele tasemele on vajalik tõusta, siis lööme kaasa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles