333 last proovis oma võimeid Tartu rulluisumaratonil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. Tartu rulluisumaratoni minimaraton.
5. Tartu rulluisumaratoni minimaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna pärastlõunal SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni raames toimunud lastesõitudel osales  333 väikest rulluisutajat. Kõige väiksemad spordisõbrad läbisid 500 meetri pikkuse TILLUsõidu ning kooliealised lapsed 3,4 km pika MINImaratoni raja.



MINImaratoni raja läbinud 9-aastane Mia-Marii Tedrekull on pärast 3,4 kilomeetrit uisutamist küll pisut väsinud, aga siiski väga õnnelik. «Distants oli päris pikk ja ka tsipa raske, aga sõita meeldis mulle väga,» ütleb Mia-Marii.

Traditsiooniliselt Tartu Rulluisumaratoni lasteüritustel võitjaid ei selgitatud. Kõiki lõpetajaid ootasid finišis sõitu pikemaks ajaks meenutama jäävad diplom ja medal. Lisaks said väikesed spordisõbrad ka limonaadi,  jogurtijoogi ning  jäätise. Neid lapsi, kes nädalavahetust eriti aktiivselt veeta soovivad, ootavad aga käesoleval nädalavahetusel lastesõitude medali ettenäitamisel ka tasuta jääpilet ning uisud liuglemiseks Lõunakeskuse liuväljal.

Tartu Rulluisumaratoni lastesõidud alustasid 2007.aastal 114 osalejaga. Iga aastaga on osalejate arv kasvanud. Eelmiselgi aastal oli stardis üle 300 noore uisusõbra.

Homme, pühapäeval sõidetakse 5. Tartu Rulluisumaratoni põhisõidud. 21km rajale minejad stardivad kell 11 ning pikema, 42 km raja sõitjad kell13. Maratoni põhisõitudel on rajal üle tuhande rulluisutaja 17 riigist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles