Taaramäe: kokkuvõtet teha ei suuda, tuleb hakata etappe jahtima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Cofidis

Jalgrattur Rein Taaramäe (Cofidis) tegi rattaprofid.ee blogis kokkuvõtte Hispaania velotuuri 4. etapist.

Taaramäe kirjutab: «Alguses oli tunne OK ja sõit väga raske polnud – tempo oli täitsa talutav. Kõhuprobleemid olid kadunud, aga maksas oli väike valu – see imelik maksavalu hakkas juba presentatsioonipäeval. Preseka ajal ja hiljem oli kaks päeva hommikuti ärgates see valus.

Olin ise lammas ega maininud seda osteopaadile, kuid eile ütlesin seda talle ja ta peksis veits seda ja täna oli nats parem, kuid siiski väike valu. Osteo selgitas mulle, et kui maks on valus, siis ta läheb niiöelda paiste ja kops ei saa õhku täis minna, sest maks blokib seda. Eile viimasel tõusul oligi tunne nagu üks kops töötaks ja hingeldasin nagu väike poiss kaheliitrise kopsuga.

Täna umb 50 km enne lõppu tundsin, et lihased väga head pole, nagu väikesed krambiennetused hakkasid ja viimase tõusu all inisesin umbes 5 km grupis ja siis jäin maha. Proovisin veel hoida oma tempot üks 3 km, aga siis sai selgeks, et ikka suurt minekut pole. Võtsin rahuliku tempo sisse ja sõitsin tõusu lõpuni, et energiat järgnevateks päevadeks hoida. Õnneks jõudis Kangert tagant järgi ja sai veits normaalse inimese keeles juttu ajada.

Nüüd algab minu jaoks uus sõit. Tundub, et kokkuvõtet teha ei suuda, eks tuleb hakata etappe jahtima. Kuid see Vuelta on nii raske, et ehk tunne läheb paremaks ja kes teab, võib-olla suudan veel kokkuvõttes ka sõna sekka öelda.

Muretsemiseks põhjust pole! Naudin seda nö. puhkust Hispaanias ja teen kõik, mis suudan. Ahh jaa, ka täna rahulikult tõusu ronides kummitasid mind tõelised krambid. Väga imelik!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles