Põhja-Iirimaa on hädas väravate löömisega

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Baird (paremal) üritab takistada Serbia mängumeest Dejan Stankovici.
Chris Baird (paremal) üritab takistada Serbia mängumeest Dejan Stankovici. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondis läheb homme koduses EM-valikmängus vastamisi Põhja-Iirimaa koondisega. Eesti hoiab C-alagrupis kümne punktiga neljandat ja Põhja-Iirimaa üheksa silmaga viiendat kohta.

Kui enne kohtumist Sloveeniaga oli Eesti koondis pikalt väravata, siis ka Põhja-Iirimaa pole näidanud just resultatiivseimat mängu.

Seni on valiksarjas löödud seitsme mänguga seitse väravat (vähem on suutnud C-alagrupis vaid Fääri saared - toim.), kuid koguni neli neist löödi koduväljakul Fääri saarte vastu. Seega on ülejäänud kuues kohtumises löödud kolm väravat – korra oldi täpsed võõrsil Fääri saarte vastu (lõppseis 1:1), korra võõrsil Sloveenia (Põhja-Iirimaa võitis 1:0) ja korra võõrsil Serbia vastu (Põhja-Iirimaa kaotas 1:2).

Koduväljakul on Põhja-Iirimaal jäänud skoor avamata Itaalia vastu (0:0), Sloveenia vastu (0:0) ja Serbia vastu (Seria võitis 1:0).

Sel aastal toimunud sõpruskohtumistes pole Põhja-Iirimaa seni suutnud väravat lüüa – Šotimaale jäädi alla 0:3, Iirimaale 0:5 ja Walesile 0:2.

Samal ajal on valikmängudes suutud Põhja-Iirimaa hoida oma kaitse üsnagi hästi lukus. Senise seitsme kohtumisega on endale lastud lüüa vaid neli väravat. C-alagrupis on parem näitaja vaid Itaalial, kes on seni pidanud oma võrgust välja võtma vaid ühe palli (mullu septembris kohtumises Eesti vastu – toim).

C-alagrupi tabeliseis: 1. Itaalia 19 (punkti)/7 (mängu), 2. Sloveenia 11/8, 3. Serbia 11/7, 4. Eesti 10/8, 5. Põhja-Iirimaa 9/7, 6. Fääri saared 4/9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles