Katari korvpallurid tegid protesti märgiks kuue minutiga vead täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Aasia korvpallimeistrivõistlustel osalev Katari meeskond pole rahul Rahvusvahelise Korvpalliliidu (FIBA) reeglitega ning on seetõttu kaks mängu järjest meelega kaotanud.

Eilses turniiri avamängus läks Katar vastamisi Usbekistaniga, Katar oli üles andnud kuus mängijat ja kõik algviisiku mehed tegid mängu esimese kuue minuti jooksul kõik viis viga, mis tähendas, et kohtunikud olid sunnitud Usbekistani 27:12 eduseisus mängu lõpetama ning Usbekistanile võidu andma.

Nimelt näevad FIBA reeglid ette, et kui meeskonnal jääb mängu vähem kui kaks meest, on vastaspool automaatselt võitnud.

Katari koondise peatreener Ali Fakhroo selgitas pärast mängu ajakirjanikele, et tema hoolealused tegid meelega kõik vead kiiresti täis, kuna protestivad FIBA vastu – Katari 11 turniiriks ülesantud mängijast viiel on topeltkodakondsus ja FIBA keelas neil turniiril osalemise, seetõttu jäi koondis vaid kuue mängijaga.

Tänases mängus Iraaniga said mängijatel vead täis kaheksa minutiga ning kohtumine lõppes Iraani 40:4 võiduga. Fakhroo lubas, et meeskond käitub samamoodi kogu turniiri vältel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles