Merike Anderson vahetas Venemaa Prantsusmaa vastu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson.
Merike Anderson. Foto: Peeter Langovits

Eesti naiste korvpallikoondise kapten Merike Anderson siirdus algavaks hooajaks Prantsusmaa meistriliigas pallivasse Cavigal Nica Basket 06 ridadesse.



«Naiskond tõusis kevadel meistriliigasse,» rääkis Anderson. «Liiga tase on korralik, kahju on vaid sellest, et mängime ainult Prantsusmaa liigat, ühegi eurosarjaga me ei liitu.»

Viimastel aastatel on Anderson liikunud mööda soliidseid klubisid ja liigasid. 2006. aastal mängis ta Euroliigas osalenud Poola naiskonnas Lotos Gdyna, kahel järgmisel hooajal pallis ta samas sarjas lätlaste Riia TTTga. Viimased kaks hooaega mängis ta aga Euroopa tugevaimas liigas Venemaa meistrivõistlustel Peterburi Spartaki särgis.

Tegelikult jahtis Anderson suuremat kala – ta lootis liituda ühe Itaalia klubiga, mille kaudu oleks jäänud väljund ka eurosarja, kuid viimasel hetkel langes see võimalus ära. Nica naiskond oli tagavaravariant, kuid Prantsusmaa liiga tasemele pole ka midagi ette heita. «Liigal on küll selged tipud, kuid räägitakse, et tagumised naiskonnad võivad neid mõnikord üllatada,» teadis Anderson.

Uues klubis peab eestlanna harjuma uue rolliga. Karjääri ründava tagamängijana alustanud Andersonist püüti Venemaal teha mängujuhti, kuid nüüd peab ta taas kohanema number kahe ja kolme kohal tegutseja stiiliga. Vähemalt sellisena näeb teda klubi venelannast peatreener Olga Tarassenko. Lisaks Andersonile on naiskonnas esialgu veel kaks leegionäri – ameeriklanna ja kanadalanna.

Prantsusmaa liiga alustab eeloleval laupäeval, kui Nica kohtub valitseva meistri Bourges’ga. Möödunud nädalal naiskonnaga ühinenud Anderson sai esimestes kontrollmängudes vähe mänguaega. «Alguses hoidis treener mind kaua pingil, ent lõpus usaldas juba rohkem, » rääkis Anderson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles