Eesti koondise tähtmängija: peaksin olema klubis põhimees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno (paremal nr. 8) rõõmustab teenitud punkti üle.
Oliver Venno (paremal nr. 8) rõõmustab teenitud punkti üle. Foto: CEV

Võrkpallur Oliver Venno arvab, et sel hooajal peaks ta saama Saksamaa meistri VfB Friedrichshafeni ridades oluliselt rohkem mänguaega kui mullu.



Kahes esimeses Saksamaa liiga mängus vahetusmehe rolliga leppima pidanud Venno ei osanud öelda, miks peatreener Stelian Moculescu teda vähe kasutas. «Enda meelest mängin praegu samamoodi, kui pärast Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri klubiga liitudes,» arutles Venno.

Eesti koondise diagonaalründaja jagab mänguaega 27-aastase ja 203 cm pikkuse Bosnia ja Hertsegoviinas sündinud, kuid Serbia kodakondsusega Zoran Jovanoviciga, kes pallinud ka Ukrainas. «Jovanovic on minust kogenum, kuid teda kimbutavad selja- ja põlvevigastused. Kui ma vähegi vormis olen, peaksin ta üle mängima. Eelmisel hooajal oli Adrian Gontariuga konkurents kõvem,» tunnistas Venno.

Teine koht reaalne

Meistrite liiga alagrupiturniiri avavoorus võõrsil Kaasani Zenitile geimigi võitmata kaotanud Friedrichshafeni diagonaalründaja pommitaja sõnul polnud Venemaa meistri selges üleolekus midagi üllatavat.

«Esimeses geimis jäime kiiresti 1:7 kaotusseisu ja see läks aia taha. Teise ja kolmanda geimi keskel juhtisime kahe-kolme punktiga ning vähemalt ühe neist võinuks võita. Zenit oli meist igas elemendis natukene parem. Positiivse poole peale võib kanda servi, millega suutsime palju pahandust teha,» lausus Venno.

Eestlasega oli sama meelt ka Moculescu. «Eeldasin, et mäng lõpeb sellise tulemusega. Meie võimed lihtsalt ei luba sellist meeskonda nagu Zenit üle mängida. Võitleme alagrupis 2. koha nimel,» sõnas Moculescu.

Algkoosseisu kuulunud Eesti koondise diagonaalründaja oli 14 punktiga Friedrichshafeni resultatiivseim. Ta lõi 22 pallist maha 13 ja lisas ühe ässa. «Alati saab paremini,» kommenteeris Venno mokaotsast oma etteastet.

Tüdruksõber Eestis

Kahe hooaja vahel vahetas Saksamaa meister välja poole koosseisust – teiste seas lahkusid mõlemad nurgaründajad ja põhisidemängija. Venno sõnul on vara öelda, kas Friedrichshafen on läinud tugevamaks või nõrgemaks. «Sel polegi eriti tähtsust. Peaasi, et eesmärgid täidame,» lisas ta.

Friedrichshafeni, mis on ainus klubi, kes osalenud Meistrite liigas alates selle loomisest 2001. aastal ja võitnud seal kulla 2007. aastal, peasiht on tulla kaheksandat korda järjest Saksamaa meistriks, võita riigisisene karikasari ja pääseda Meistrite liigas alagrupist edasi.

Austria ja Šveitsi piiri läheduses asuva 60 000 elanikuga linnas baseeruva klubiga seob Vennot leping selle hooaja lõpuni. Ons seejärel aeg end mujal tuulutada? «Olen avatud kõikidele pakkumistele,» vastas Venno. «Kõik sõltub tingimustest ja treenerist. Tõsi, Friedrichshafen pole tuleviku kindlustamiseks parim paik, kuid loodan, et minu karjäär kestab pikalt ja raha jõuab veel teenida.»

Bodensee järve ääres paiknevas linnas peab Venno klubi poolt antud kahetoalises korteris üksinda igavust peletama, sest tema tüdruksõbral on Eestis õpingud pooleli ning Saksamaale jõuab ta paar korda hooaja jooksul.

Eesti naiste koondis valmistub tiitlivõistlustele pürgima

Tuleval aastal osalevad Eestist võrkpalli Euroopa meistrivõistluste valiksarjas mõlema soo kahe vanuseklassi noortekoondised ja rahvusmeeskond. Naiste jaoks napib eelarves raha, kuid eile koosoleku pidanud alaliidu juhatuses tuli jutuks kevadel meie paremad õrnema soo esindajad kokku kutsuda.

«Kavatseme naistele korraldada treeningkogunemise ja pidada sõprusmänge,» selgitas Eesti võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn. «Liigume edasi pisikeste sammude haaval – 2013. aastal on plaanis osaleda MM-valikturniiril ja aasta hiljem EMi kvalifikatsioonis. Enne tahame paika panna naiskonna peatreeneri ning jõuda selgusele, kes keskenduvad ranna- ja kes saalivõrkpallile.»

Juhatus andis heakskiidu premeerida EMil 12. koha saanud rahvusmeeskonda. Summa suurus pannakse paika detsembrikuisel koosolekul. Lisaks võeti vastu otsus asuda 2015. aasta EM-finaalturniiri korraldamisõiguse saamiseks läbirääkimistesse Soomega.

Samad riigid taotlesid 2013. aasta suurvõistlust, kuid pidid tunnistama Taani-Poola paremust. Kuluaarides räägitakse, et 2015. aasta EMi tahavad saada ka Holland-Belgia. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles