Jalgpallikoondis jätab selja taha väärika hooaja

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Rüütli
Tarmo Rüütli Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondis tegi hooaja viimases mängus 1:1 viigi Hispaania maakonna Murciaga ning peatreener Tarmo Rüütli sõnul võib aastaga suures plaanis rahule jääda.


«Midagi hullu polnud, oli päris lõbus aasta,» arvas Rüütli. «Täitsa väärikas hooaeg. Lõime palju väravaid ning suutsime rahvale nii mõnegi positiivse elamuse pakkuda. Keegi mängijaist häbenema ei pea.»

Rüütli meelest mängisid koondislased oma taseme välja. Eriti head meelt tegi peatreenerile mängupilt, ka suuri vastaseid suudeti teatud hetkedel rünnata.

«Mängupildi tegi ilusaks see, et pall püsis mitmeski mängus pikalt meie käes,» märkis Rüütli, kes jäi rahule ametlikes maavõistlustes löödud 18 väravaga. «Suutsime õnneks korraliku hulga väravaid lüüa.»

Aasta meeldejäävaim ebaõnnestumine oli muidugi septembris MM-valikmängus võõrsil teenitud hävitav 0:7 kaotus Bosnia ja Hertsegoviinalt.

«Ebaõnnestumised käivad jalgpalli juurde, kuid neid ei taha eriti meenutada,» sõnas Rüütli.
Eelseisvatest aastatest rääkides muutus Rüütli hääletoon noodi võrra murelikumaks. Rüütli tunnistas, et teatud probleeme on juba praegu nii keskpoolkaitses kui ka keskkaitses. Samas ei näe peatreener, et mõni tugev tegija oleks peale tulemas.

«Praegu ei paista, et tuleks keegi ja lükkaks vanad eest. Pigem on selline olukord, et kui vanad eest lahkuksid, polekski kedagi asemele panna,» nentis Rüütli, kuid säilitas siiski lootuse. «Samas on meil noortekoondised tegemas korralikke mänge ning ehk on nemad paari aasta pärast küpsed.»

Rüütli sõnul on tulev hooaeg juba algusest kaalukas, kuna juba märtsi lõpus madistatakse Armeeniaga – vastasega, kelle käest on kõige tõenäolisemalt teenida punktilisa.

Muu hulgas tuleb uue aasta sügisel mängida võõrsil Hispaania ja Tallinna viigi pärast kättemaksujanulise Türgiga. «Pole põhjust karta,» jäi Rüütli enesekindlaks. «Usun, et parima koosseisuga Eestil pole vaja kellegi ees jalga väristada.»

Viimases mängus Murciaga saadud 1:1 viik oli Rüütli sõnul pigem hea.

«Tähtis oli saada korralik tulemus, et saaks jõuludele heade mõtetega vastu minna,» sõnas Rüütli, kelle sõnul sai eesmärk täidetud.

Esimene poolaeg oli võrdne, 23. minutil viis Tarmo Kink külalised juhtima ja 45. minutil realiseeris Toche penalti. Teine poolaeg kuulus Murciale.

«Meie valik pole selline, et saaksime kõigi vastaste üle domineerida,» rääkis Rüütli. «Niigi tegime puhkuse pealt täitsa normaalse mängu.»

TABLOO


Murcia – Eesti 1:1 (1:1)

Väravad: 45. pen. Jose Toche – 23. Tarmo Kink


Hoiatused: 35. Antonio Berengui, 42. Rodrigo Torres



MURCIA: Andres Moreno (74. Jose Martin) – Antonio Berengui (55. Juan Martinez), Angel Berengui (55. Jose Puerta), Juan Zambudio (85. Pedro Guirado), Rodrigo Torres (55. Mariano Martinez) – Francisco Fernandez (74. Lorca), Jose Toche (85. Juan Pedreno), Oscar Fuentes (85. Alcantara), Daniel Pintos (74. Manuel Escamez) – Pedro Gil (45. Isaac Rubi), Quique Mateo Montoya (55. Jesus Tato).



EESTI: Mihkel Aksalu (86. Stanislav Pedõk) – Enar Jääger, Taavi Rähn, Teet Allas, Urmas Rooba (57. Tihhon Šišov) – Oliver Konsa (57.Gert Kams), Eino Puri (46. Sander Puri), Martin Vunk, Tarmo Kink – Kaimar Saag (57. Kristen Viikmäe), Vladimir Voskoboinikov (66. Jarmo Ahjupera).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles