Laskesuusatamise maailmameister lõpetab kevadel karjääri?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helena Ekholm
Helena Ekholm Foto: SCANPIX

Kolmekordne laskesuusatamise maailmameister Helena Ekholm tunnistas, et on üsna võimalik, et algav hooaeg jääb tema viimaseks.

Hooajal 2008/2009 MK-sarjas esikoha saanud 27-aastane rootslanna tõdes, et jätkamine sõltub puhtalt motivatsioonist, kirjutab Expressen.

Laskesuusatamise tänavune MK-sari algab juba vähem kui kuu aja pärast Ekholmi kodulinnas Östersundis. Viimasel kahel hooajal üldarvestuses kolmandana lõpetanud Ekholm selgitas, et otsustab tulemuste põhjal, kas tõmbab karjäärile joone alla või mitte.

Seni on tal MMidelt ette näidata lisaks kolmele kullale ka üks hõbe ja kolm pronksi, MK-etappidel on ta võidutsenud 13 korral.

«Mulle on hakanud meeldima lihtsalt kodus olemine,» tunnistas mullu suvel endise laskesuusataja David Ekholmiga abiellunud rootslanna, kelle sõnul tunneb ta, et keha ei pea enam kaua nii suurtele koormustele vastu. «Minu otsuses mängib suurimat rolli motivatsioon. Sellest sõltub, kas jätkan järgmise olümpiani või lõpetan märtsis pärast viimast MK-etappi. Kas ma tahan veel kaks aastat niimoodi treenida? Selleks, et jätkaksin, pean tundma, et tahan.»

Juhul kui hooaeg läheb kehvasti, tähendab see tõenäoliselt karjääri lõppu. «Tahan MMil edukas olla, võita MK-sarja, see annaks mulle motivatsiooni jätkata. Aga kui kõik läheb kehvasti, on karjäär läbi,» nentis ta. «Mul on juba aasta aega kahtlus hinges olnud, aga tahan endas kindel olla. Mingis mõttes olen juba otsuse teinud, aga ma ei ütle veel, millise.»

Olümpiamängudest on Ekholm võistelnud vaid Vancouveris, kuhu ta läks suursoosikuna, ent paraku lõpetas pisarais ja parimaks tulemuseks jäi ühisstardiga sõidu 10. koht. «Paljud püüavad mind veenda jätkata kuni 2014. aasta Sotši olümpiani,» avaldas Ekholm. «Aga motivatsioon määrab kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles