Võidumõtted matnud Johaug: nüüd hakkan Bjørgenit abistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Nordic Focus

Mullu Tour de Skil teise koha saanud Norra murdmaasuusataja Therese Johaug hellitas tänavuse jõuproovi eel võidulootusi, ent pärast tänast 15 km vabatehnika jälitussõitu mattis ta võidumõtted maha ja loodab hoopis, et saab koondisekaaslase Marit Bjørgeni üldvõiduni aidata.

Bjørgen edestas tänasel etapil tänu lõpuspurdile oma pearivaali Justyna Kowalczykut ning sai enda selga ka liidrisärgi. Nüüd loodab ta, et tiimikaaslased nopivad järelejäänud kahel distantsil Kowalczyku eest boonussekundeid, kirjutab VG Nett.

«Jah, see on võimalik, mu koondisekaaslased on väga tugevad, see oli tänagi näha,» sõnas Bjørgen pressikonverentsil.

Johaug lisas, et kindlasti lepivad nad taktika kokku, et aidata Bjørgen üldvõiduni. Samas soovib ta ka ise poodiumil lõpetada. «Olen otsustanud, et kolmas koht on minu, kasutan selleks kogu oma jõuvarud,» teatas ta. «Mõistan, et kõrgemad kohad on juba püüdmatus kauguses.»

Bjørgen edestab üldarvestuses Kowalczykut seitsme sekundiga, Johaug kaotab talle juba 3.26,9.

Homme on Touril puhkepäev, laupäeval peetakse Val di Fiemmes klassikatehnikas ühisstardist sõit ja pühapäeval vabatehnikas mäkkesõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles