Selver püüab võrdsete heitluses edasipääsu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Keel peab unustama pöidlavigastuse ja täna ideaalset mängu näitama.
Martti Keel peab unustama pöidlavigastuse ja täna ideaalset mängu näitama. Foto: Mihkel Maripuu

Selveri võrkpallimeeskonna peatreener Avo Keel usub, et meeskonnal on hea võimalus pääseda madalaimas eurosarjas 16 tugevama hulka. Soovi täitumiseks tuleb täna kodus alistada hollandlaste Dötin­chemi Langhenkel.



«Kõik mehed on mängukõlbulikud, vaid väiksel Keelel on pöial valus, kuid hooaja keskel see ei paranegi,» rääkis Keel oma sidemängijast poja Martti Keele probleemist. «Mängides on ju näpud pidevalt liikumises ja paranemiseks pole lihtsalt võimalust. Aga küllap ta saab hakkama.»

Nädal tagasi tulpidemaal saadud 3:2 võidust on edasipääsu tagamiseks vähe kasu. Kodus tuleb ikkagi igal juhul võita, kui aga Selver peaks kaotama, selgitab edasipääseja lisageim.

Taktikalised käigud

Keele sõnul on tal tagataskus mõned taktikalised käigud ja vajadusel on Selver võimeline oma mängu muutma. «Hollandis saime kahe nende arvatava põhimehega hästi hakkama, samas oli üks mees, kellest me erilist ei arvanud, päris efektiivne,» meenutas Keel esimest kohtumist.

«Vastaste diagonaalründajal lubasime teha vaid teatud asju, kuid ei saanud teda päris nii kinni, kui soovisime. Kodus alustame tema vastu sama taktikaga, kuid ma ei välista, et peame mängu käigus blokis tegutsemist muutma.»

Hollandis kulgenud esimene kohtumine kulges tõusude ja mõõnadega. Pärast kahte võidetud geimi andis Selver kolmanda geimi lõpu eduseisus olles käest. Järellainetusena läks käest ka neljas geim. Viiendas geimis ei jätnud aga Eesti meisterklubi väljakuperemeestele mingit võimalust.

«Oleks me toona võitnud 3:0, võiksin rääkida palju bravuurikamalt,» tõdes Keel. «See, et nad meid kolmanda geimi lõpus kätte said ja võitsid, tõstis nende enesekindlust märgatavalt.»

Esimese mängu põhjal sai Keel selgeks, et tegemist on kahe suhteliselt võrdse meeskonnaga. Selveri trumbiks on ülikogenud diagonaalründaja Argo Meresaar ja parema tasemega temporündajad, vastaste jõud peitub nurgaründajates ja kahes võrdses, kuid erinevat stiili viljelevas sidemängijas.

Hea loos

Suure tõenäosusega on paigas ka Eesti tänane algkoosseis. Sidemängija kohal alustab Keel, diagonaalina Meresaar, temporünnakus Meelis Kivisild ja Timo Tammemaa, nurgaründajatena Kristjan Õuekallas ja Martti Rosenblatt ning liberona Asko Esna.

Juhul kui Selveril õnnestub murda 16 parema hulka, ootab ees vastane Austriast või Šveitsist. «Loos oli meie jaoks soodne, nüüd tuleb lihtsalt ise mängida,» nentis peatreener Keel.

Selveri ja Langhenkeli kohtumine algab täna kell 19.45. Postimees toob kohtumise käigu operatiivselt lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles