Räikkönen jätab Lotuse tiimi nimel rallisõidud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen osales paaril etapil NASCARi sarjas.
Kimi Räikkönen osales paaril etapil NASCARi sarjas. Foto: SCANPIX

Vormel-1 2007.aasta maailmameister Kimi Räikkönen ei võta uuel hooajal kätte ralliauto rooli. Nagu teatab Turun Sanomat, võttis soomlane selle otsuse vastu vormel-1 Lotuse tiimi pärast, mille ridades ta võistleb 2012. aastal

«Kui ma suudaksin ühitada ralli ja vormel-1, siis ma kindlasti kasutaksin võimalust ka mõnel rallil kaasa lüüa,»teatas Räikkönen, «Paraku tuleb mul mõneks ajaks ralli unustada.»

Varem on Lotuse meeskond (endine Renault) lubanud oma võidusõitjail episoodiliselt ka lokaalsetel autorallidel kaasa lüüa. Näiteks on Robert Kubica  möönnud, et parandas tänu rallist saadud kogemustele tunduvalt oma piloodioskusi vormel-1’s. Sellegipoolest muutis Renault pärast mullust avariid suhtumist oma võidusõitjate n-ö hobidesse.

Ka Räikkönen nentis, et suhtus oma WRC-karjääri kui hobisse. «Ma maksin oma rallidel osalemisele peale, see võimaldas mul endal valida, kus stardin ja kus mitte,» ütles ta, «Ma ei püüdnudki WRCsse liiga tõsiselt suhtuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles