Mäkäräinen: elu oli igav ja otsustasin laskesuusatamist proovida

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen Foto: Nordic Focus

Sel nädalavahetusel peetakse laskesuusatamise MK-etapp Kontiolahtis ning seetõttu käis Biathlonworld.com TV külas Soome laskesuusatamise suurimal staaril, 29-aastasel Kaisa Mäkäräinenil.

Mullu MK-sarja üldarvestuses esikoha saanud ning karjääri esimese maailmameistritiitli võitnud Mäkäräinen meenutas, kuidas ta laskesuusatamiseni jõudis.

«Kõik algas juba siis, kui käisin Vuokattis spordikeskkoolis, olin siis veel murdmaasuusataja. Aga kõik mu sõbrad olid laskesuusatajad ja mind huvitas, mida nad lisaks suusatamisele veel teevad,» meenutas Mäkäräinen. «2003. aastal kolisin Joensuusse, mis asub Kontiolahti lähedal. Elu oli üsna igav, mul oli vaid murdmaasuusatamine. See küll meeldis mulle, aga vajasin midagi uut ja seetõttu saatsin kirja Kontiolahti laskesuusaklubile. Ütlesin, et tahaksin laskesuusatamist proovida ja küsisin, kas neil oleks võimalik mulle relv anda ja äkki leidub ka keegi, kes mind treeniks.»

Samal aastal toimusid laskesuusatamise maailmameistrivõistlused Siberis Hantõ-Mansiiskis ja Mäkäräinen oli võistlustest lummatud. «Puudusin ülikoolist nädal aega, et saaksin MMi vaadata,» muigas ta. «Siis mõistsin, et sellest võib saada minu spordiala.»

Ja hämmastava kokkusattumusena võitis Mäkäräinen oma esimesed MM-medalid just Hantõ-Mansiiskis – esmalt teenis ta mullusel MMil sprindis hõbeda ning vahetas selle jälitussõidus kulla vastu.

Mäkäräinen tunnistas, et tal pole väga palju hobisid, kuid talle meeldib kirjutamine ja võib-olla saab temast kunagi ajakirjanik. «Aga ilmselt mingis väikeses naistele mõeldud spordiajakirjas, proovin näiteks uusi jooksutossusid ja kirjutan, millised on parimad,» naeris ta.

Muusikamaitse on tal aga üpris iseäralik. «Mulle meeldib muusika, mis on isekirjutatud, mitte nagu suurtel staaridel, et keegi teeb loo valmis ja nemad lihtsalt laulavad,» selgitas Mäkäräinen. «Üldjuhul kuulan Soome muusikat, sellist agressiivset punki, see tekitab minus hea enesetunde.»

Vaata täispikka intervjuud!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles