Räikkönen ja Lotus sel nädalal rohkem testirajale ei tule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotuse testipäev Barcelonas jäi lühikeseks.
Lotuse testipäev Barcelonas jäi lühikeseks. Foto: SCANPIX

Lotuse vormel-1 meeskond oli sunnitud hooaja teise testisessiooni juba avapäeval katkestama. Rohkem Barcelonas rajale ei tuldagi, sest auto šassii juures avastati tõsine probleem.

Lotus oli Barcelonasse toonud uue mudeli E20 teise auto nimega E20-02. Esimene ehk E20-01 läbis paar nädalat tagasi Jerezis hooaja avatestid probleemideta ja näitas väga head kiirust. Nüüd´aga sai Romain Grosjean teisipäeval läbida vaid seitse ringi, kui juba asjad pakiti.

Esialgu plaanis Lotus Inglismaalt kohale lennutada sama monokoki, millega Jerezis sõideti. Tehases tehtud ülevaatusel avastati aga ka sellelt sama defekt ning Lotus otsustas testisessioonist loobuda. «See oli raske otsus, aga usume, et tegime õige valiku,» kommenteeris tiimiboss Eric Boullier BBC-le.

«Korraldasime tehases arvutisimulatsiooni ja leidsime koha, mis vajab lisatööd,» kirjeldas Lotuse tehniline direktor James Allison. «Mõttekam on Enstone’i tehases mõlema šassii juures samad täiustused sisse viia, selle asemel et E20-01 Hispaaniasse lennutada. Suudame kindlasti probleemi järgmiseks nädalaks likvideerida.»

Ehkki Lotus ise rõhutab oma avaldustes, et vea olemus selgitati kiirelt välja ja sellele on juba lahenduski leitud, leiavad vormeliasjatundjad, et asi pidi olema tõsine. «Võimalike variantidena tulevad pähe vaid probleemid vedrustuse või mootorikinnitusega,» kommenteeris BBC tehnikaekspert Gary Anderson, kes on töötanud tehnikadirektorina nii Jordani, Stewarti kui ka Jaguari meeskonna juures. Lotus ise pole vea täpset olemust avalikustanud.

Lotuse otsus tähendab, et neil jääb uue auto testimiseks vaid neli päeva. Järgmine ja ühtlasi viimane testisessioon sõidetakse samuti Barcelonas märtsi esimestel päevadel. Vormel-1 hooaeg algab 18. märtsil Austraalias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles