Phelps: foto minust kanepipiibuga on ehtne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps 2009. aasta jaanuaris.
Michael Phelps 2009. aasta jaanuaris. Foto: AFP / Scanpix

14-kordne ujumise olümpiavõitja Michael Phelps tunnistas pärast Briti tabloidis ilmunud fotot temast kanepipiibuga, et on teinud kahetsusväärselt halbu otsuseid.

Eile saadetud avalduses ei hakanud Pekingi olümpial rekordilised kaheksa kuldmedalit võitnud Phelps end kaitsma ega kahelnud laupäeval Briti tabloidis News of the World avaldatud eksklusiivfoto ehtsuses, vahendab spordiportaal ESPN.



«Olin seotud tegevusega, mis on kahetsusväärne ja näitab minu halba otsustusvõimet,» selgitas Phelps oma avalduses. «Olen 23-aastane ja hoolimata basseinis saavutatud edule käitusin lapsikult ja kohatult, mitte niimoodi, nagu inimesed minult ootavad. Seetõttu vabandan ja luban oma fännidele ning avalikkusele, et rohkem selliseid asju ei juhtu.»



News of the Worldi andmetel oli foto Phelpsist kanepipiipu tarvitamas tehtud novembris ühel majapeol, kui ujuja oli külastamas Lõuna-California ülikooli.



Briti tabloid ei süüdistanud Phelpsi otseselt narkootikumide tarvitamises, vaid kirjutas, et üldjuhul kasutatakse selliseid piipusid kanepi suitsetamiseks.



Phelpsi dopinguproovid on alati puhtad olnud ning tõenäoliselt ei muuda ka see juhtum midagi, kuna foto on tehtud ajal, mil ujuja oli pikal puhkusel.



Tõenäoliselt ootab Phelpsi vaid rahaline karistus.



USA olümpiakompitee tõdes, et on Phelpsi käitumises pettunud. «Michael on paljudele noortele eeskujuks, ta on oma kohustustest teadlik,» seisis olümpiakomitee avalduses. «Kahjuks ei suutnud ta seekord oma kohustusi täita.»



USA ujumisliidu sõnul on nende olümpiavõitjad paljudele noortele, eriti noortele sportlastele eeskujuks. «Sellegipoolest, teame, et keegi pole täiuslik,» lisas liit. «Loodame, et Michael õpib sellest vahejuhtumist.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles