Pahapilli osalemine Londoni OMil selgub enne suurvõistlust

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Pahapill meedikutega.
Mikk Pahapill meedikutega. Foto: AFP / Scanpix

Istanbulis toimunud sisekergejõustiku MMil tõkkejooksus kukkunud ja õlga vigastanud  Mikk Pahapill käis täna lõikusel ning teda opereerinud arsti Madis Rahu sõnul selgub sportlase olümpiamängudel osalemise võimalus paari kuu pärast.

Madis Rahu kommentaar operatsioonile:

«Operatsioonil leitu vastas oodatule – rangluu-õlanuki liiges oli täielikult nihkunud. Operatsiooni käigus asetasime spetsiaalse plaadi, mis hoiab rangluu-õlanuki liigese stabiilselt paigal ja õmblesime vigastuse käigus rebenenud sidemed.

Operatsiooni metoodika valisime kahte faktorit arvestades. Esiteks, ja see on tähtsaim – et liigese funktsioon taastuks ega segaks tulevikus sportimist. Teiseks, et oleks võimalik alustada esimesel võimalusel teiste lihaste koormamist ja treeningut.

Nüüd tuleb kaks nädalat anda käele täielikku rahu, seejärel alustame taastusravi õlaliigese funktsiooni taastamiseks. Fiksatsiooniplaadi eemaldame umbes kahe kuu pärast. Siis saab planeerida konkreetsemaid ülesandeid. Juuni lõpus toimuval EM-il osalemise tõenäosust pean kaduvväikeseks. Augustis Londoni OM-il osalemise võimalikkuse üle saab otsustada kahe-kolme kuu pärast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles