Raskest seisust välja tulnud Chelsea pääses veerandfinaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Drogba
Didier Drogba Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas peeti kaks viimast kaheksandikfinaalide korduskohtumist. Vastamisi olid Londoni Chelsea – Napoli ja Madridi Real – Moskva CSKA.

Avakohtumise 1:3 kaotanud Chelsea suutis üliraskest seisust võitjana väljuda ja pääses tänu lisaajal saadud 4:1 võidule Napoli üle edasi veerandfinaali.

Teisest paarist läks veerandfinaali Real, olles Venemaa klubist Moskva CSKAst parem samuti 4:1. Avamäng oli lõppenud 1:1 viigiga.

Tänased mängud:

Londoni Chelsea – Napoli 4:1

Mängu esimese värava lõi 29. minutil Chelsea kasuks Didier Drogba. Sellel seisul mindi ka puhkama. Kohe teise poolaja alguses oli täpne kapten John Terry, viies Londoni klubi juba 2:0 eduseisu ning praeguse seisuga pääseks edasi Chelsea. Napoli avab 55. minutil samuti skoori, autoriks Gökhlan Inler. Sellega väravatesadu ei lõppenud, 75. minutil realiseeris Frank Lampard penalti ning Chelsea pääses 3:1 juhtima.

3:1 normaalaeg lõppeski ja nii läheb edasipääseja selgitamiseks tarvis lisaaega. 105. minutil lõi Chelsea neljanda värava Branislav Ivanovic!

Madridi Real – Moskva CSKA 4:1

Madrid asus kohtumist juhtima 26. minutil, kui täpne oli Gonzalo Higuain. Poolajavileks rohkem väravaid ei sündinud. 55. minutil viis Hispaania suurklubi 2:0 ette Cristiano Ronaldo. 3:0 lõi Karim Benzema 70. minutil. Seitse minutit hiljem jõudsid moskvalased oma auväravani, täpne oli Zoran Tosic. Real lõi veel ühe värava, kui 90. minutil oli taas täpne Ronaldo.

Kahe mängu kokkuvõttes pääses veerandfinaali Real (5:2).

Seni on endale koha veerandfinaalis taganud Müncheni Bayern, Marseille, FC Barcelona, Nicosia APOEL, AC Milan ja Lissaboni Benfica. Veerandfinaalpaarid loositakse reedel.

Mängude eel:

Chelsea on praeguse seisuga teatavasti ainus Inglismaa klubi, kes on veel Mesitrite liigas konkurentsi jäänud. Samas on ka nende seis küllaltki raske, kuna avamängus jäädi Napolile 1:3 alla.

Võrreldes esimese matšiga on Chelsea ridades toimunud ka muutusi – mäletatavasti juhendas toona veel Londoni klubi Andre Villas-Boas, kes on nüüdseks vallandatud.

Reali ja CSKA esimene vastasseis lõppes Moskvas 1:1 viigiga, kui Cristiano Ronaldo tabamusele vastas matši viimasel rünnakul Ragnar Klavani endine klubikaaslane Pontus Wernbloom.

Mõlemad kohtumised algavad täna Eesti aja järgi kell 21.45.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles