Gunnar Klettenberg tõusis Varssavis MK liiga liidriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg hobusel Bingo.
Gunnar Klettenberg hobusel Bingo. Foto: Külli Tedre

Eile õhtul peeti Varssavis maailmakarika Kesk-Euroopa takistussõiduliiga finaali esimene osavõistlus, kus sakslaste järel kolmandana lõpetanud Urmas Raag võttis võidupunktid ning kuuendana lõpetanud Gunnar Klettenberg tõusis liiga liidriks.

Finaali esimese osavõistluse takistuste kõrguseks oli 145 sentimeetrit ning arvestust peeti Tabel C põhimõttel ehk iga maha aetud takistus andis neli karistussekundit. Eestlaste parima tulemuse tegi Urmas Raag, kes saavutas hobusel Axel du Beaumont nii MK kui Rolex Ranking’u punkte andnud sõidus kolmanda koha. Neljanda kohaga lõpetas lõunanaaber Andis Varna hobusel Marmors, kuues oli Gunnar Klettenberg Bingol, saades MK arvestuses neljanda koha eest 7 punkti.

Esimene osavõistlus sai ootamatu lõpu, kui viimasena startinud Benas Gutkauskas hobusel Lifou kukkus ning ei saanud seetõttu tulemust kirja. Tänu tekkinud olukorrale möödus Klettenberg punktiga Gutkauskasest, tõustes pärast finaali esimest osavõistlust liidriks. Ukraina esindaja Bjärn Nagel, kel oli 92 punkti, langes mitteosalemise tõttu välja.

Nageli loobumisel tekib põnev heitlus kolmandale kohale. Hetke viiendat Tiit Kivisilda edestavad Venemaa sportlased Tšetšina ja Beletski vaid kahe punktiga. Samas jõudis Kivisildiga samale pulgale ka venelanna Natalia Simonja. Kõik oleneb tänasest ja pühapäevasest sõidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles