Chelsea kaitsja: kui Liverpool võitis Meistrite liiga, suudame seda ka meie

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paulo Ferreira.
Paulo Ferreira. Foto: SCANPIX

Eile õhtul Meistrite Liiga veerandfinaalis Lissaboni Benficast võõrsil 1:0 jagu saanud Londoni Chelsea kaitsja Paulo Ferreira usub, et Inglise klubi on võimeline tervet tänavust hooaega võitma.

Chelsea on nüüd kõigest 90 minuti kaugusel sellest, et minna poolfinaalis kokku kas tiitlikaitsja Barcelona või AC Milaniga, kes peavad esimese omavahelise mängu täna õhtul.

Kogenud Ferreira ammutab usuks inspiratsiooni nii enda karikateekonnast Portoga 2004. aastal kui ka Liverpool võidust järgmisel hooajal. «Liverpooliga juhtunu näitab, et kõik võivad võita,» märkis Ferreira Telegraphile. «Ja 2004. aastal ei uskunud keegi, et Porto võiks suurklubide ees Meistrite Liigas triumfeerida.

Kas me suudame Meistrite Liiga võita? Aga miks ka mitte? Peame sellesse uskuma. Peame uskuma oma mängijatesse ja tehtud töösse. Meil on suurepärased mängijad, kes kuuluvad oma rahvuskoondisesse.»

Chelsea selle hooaja vorm on jätnud kõvasti soovida, kuid Meistrite Liigas suudeti edasipääsuks pöörata kaheksandikfinaali avamängu 1:3 kaotus Napolile ja nüüd jagu saada Benficast. «Mis muutus? Tegu on teise sarjaga. Jalgpallis juhtub selliseid asju,» ei näe Ferreira toimuvas midagi imelikku.

Eelnev ei tähenda aga, et Chelsea läheks Benficat korduskohtumises kergelt võtma. «Nad on ohtlik meeskond, kes suudab võõrsil väravaid lüüa, seega peame hoolikad olema. Kuid mängime kodus ja tahame oma poolehoidjaid rõõmustada. Peame Benficast väga lugu, kuid kavatseme poolfinaali jõuda,» teatab Ferreira enesekindlalt.

Chelseale tähendaks karikavõit ühtlasi kindlat võimalust osaleda Meistrite Liigas ka järgmisel hooajal. Keskpärase liigahooaja järel hoitakse Inglismaa kõrgliigas hetkel alles 5. kohta, järgmiseks hooajaks pääseb Euroopa kõrgeimasse klubisarja neli paremat. Koha jagu eespool olevast Tottenhamist jääb Chelsea hetkel maha viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles