Panathinaikos pääses pingelise heitluse järel finaalturniirile

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena Panathinaikose nimekas peatreener Zeljko Obradovic.
Ateena Panathinaikose nimekas peatreener Zeljko Obradovic. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas pääses viimasena nelja meeskonna finaalturniirile Ateena Panathinaikos, kes alistas veerandfinaalseeria viiendas kohtumises koduväljakul 86:85 Tel Avivi Maccabi. Panathinaikos võitis seeria mängudega 3:2.

Viis sekundit enne kohtumise lõppu vabavisetest mängu lõppseisu vormistanud Dimitris Diamantidis tõi võitjatele 25 punkti. Šarunas Jašikevicius lisas Panathinaikose kontosse 13 silma. Kaotajate edukaim oli David Blu 14 punktiga.

Nelja parema meeskonna finaalturniiril kohtub Panathinaikos nüüd poolfinaalis Moskva CSKAga. Teise finalisti selgitavad Pireuse Olympiacos ja Barcelona Regal. Finaalturniir toimub 11.-13. maini Istanbulis.

Kohtumise käik:

Panathinaikos - Maccabi:

86:85 (mäng läbi)

73:63 (35 minutit mängitud)

62:53 (kolmas veerandaeg läbi)

46:46 (25 minutit mängitud)

41:32 (teine veerandaeg läbi)

26:24 (15 minutit mängitud)

18:20 (esimene veerandaeg läbi)

8:9 (5 minutit mängitud)

Mäng algas!

Enne mängu:

Tänast otsustavat kohtumist võõrustav Panathinaikos võitis seeria esimese mängu koduväljakul 93:73 ning neljanda matši võõrsil 78:69. Maccabi võitis seeria teise kohtumise võõrsil 94:92 ning kolmanda kodus 65:62.

11.-13. maini Istanbulis toimuvale finaalturniirile on endale koha taganud juba Moskva CSKA, Pireuse Olympiacos ja Barcelona Regal.

CSKA kohtub poolfinaalis Panathinaikose ja Maccabi matši võitjaga, teise finalisti selgitavad Olympiacos ja Barcelona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles