Mängijate liit palub UEFA-l finaali eel kollased kaardid tühistada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holger Badstuber sai eile kollase kaardi ja see tähendab, et ta ei saa finaalis mängida.
Holger Badstuber sai eile kollase kaardi ja see tähendab, et ta ei saa finaalis mängida. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline jalgpallurite liit (FIFPro) pöördus Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) poole palvega tühistada kolme Chelsea ja kolme Müncheni Bayerni mängija kollased kaardid, et nad saaksid Meistrite liiga finaalis mängida.

FIFPro juhtis tähelepanu sellele, et UEFA võtab alates tänavusest EM-finaalturniirist kasutusele kaks aastat tagasi Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) poolt sisseviidud reeglite muudatuse, mille kohaselt tühistatakse kõikide kollased kaardid pärast veerandfinaale. Seetõttu leiab FIFPro, et UEFA võiks sama teha ka Meistrite liiga puhul, vahendab Press Association.

Praeguse seisuga ei saa 19. mail Münchenis peetavas finaalis kaasa teha Chelseast Branislav Ivanovic, Ramires ja Raul Meireles ning Bayernist Luiz Gustavo, David Alaba ja Holger Badstuber. Chelseal peab eemale jääma ka John Terry, kes sai teisipäevases poolfinaali korduskohtumises punase kaardi, kuid tema mängukeeldu ei vaidlustata.

«Kui keegi teeb poolfinaalis tõsise vea, peaks ta selle eest saama punase kaardi ja jätma finaali vahele, aga kui mängija teeb vea, mille eest talle antakse kollane, ei õigusta see nii karmi karistust kui elu ühest tähtsamast matšist eemale jäämine,» sõnas FIFPro esindaja Simon Barker. «Osa inimesi arvab, et veerandfinaalide järel kaartide tühistamine tähendab, et siis võibki mustemalt mängida, aga see on lauslollus. Iga tõsisem rikkumine toob endaga kaasa punase kaardi ja finaalist väljajäämise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles