Kuusmaa kiitis vapralt võidelnud Tarvast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas osutas Kalev/Cramole küll tugevat vastupanu, kuid lõpuks võttis eeldatavalt tugevam meeskond oma. Eile näitas mitmel korral korvi all võimu ka kalevlaste keskmängija Bamba Fall.
Rakvere Tarvas osutas Kalev/Cramole küll tugevat vastupanu, kuid lõpuks võttis eeldatavalt tugevam meeskond oma. Eile näitas mitmel korral korvi all võimu ka kalevlaste keskmängija Bamba Fall. Foto: Toomas Huik

Kalev/Cramo ja Rakvere Tarva vahelise Eesti meistriliiga poolfinaalseeria kolmanda mängu lõpuni jäi pisut üle nelja minuti, kui Tarva peatreener Andres Sõber saatis platsile Joonas Vaino. Tabloo näitas Kalevi edunumbreid 77:63 – Sõber oli alla andnud ja mäng loksutati rahuliku lõpuni.


«Tahan Tarva meeskonda kiita, nad pakkusid meie vastu ilusa partii,» sõnas Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa. «Ma ei taha uskuda, et samamoodi mängides oleks Tarvas Tartu vastu nullile jäänud, kuid lõpuks sai otsustavaks meeskondade füüsis ja viimases mängus otsustasime kõik probleemid ära maa-ala kaitsega. Pall liikus kiiresti ja täpselt sinna, kuhu vaja.»

«Kokkuvõttes hakkasime Kalevile ikka mehiselt vastu. Enne seeriat ei arvanud keegi, et me neile nii palju peavalu suudame valmistada,» polnud Sõbra olekus suurt kurbust. «Eks väsimus oli täna ka vähe peal ja vastased tegid kogemusega ära. Kokkuvõttes võib öelda, et tugevam võitis.»

Seeria viimaseks jäänud kohtumises oli mängu rohkem, kui tabloole jäänud lõpunumbrid näitavad. Tarvas kõmmutas esimesel veerandajal Kalevi korvi 26 punkti ja püsis soosikuga ühes rütmis veel neljanda veerandaja alguses. Eduseisult 62:60 tegi aga Kalev 12:0 vahe­spurdi ja mäng oli tehtud. Lõpuvile kuulutas Kalevi võitu 91:69.

Kuusmaa lubas juba pärast seeria esimest mängu, et kolmandas kohtumises alustab mängujuhi kohal ameeriklane Anthony Nelson. Treener pidas sõna ja seni vaid episoodiliselt sekkunud mees kogus 19 minutiga 14 punkti ja kolm söötu. Seevastu Reimo Tamm jäi eile ainsa kalevlasena pingile. «Oleksin tahtnud teda kasutada, kuid lõpus ei hakanud enam kahe minutiga narrima. Tean, et Tartu vastu vajan Tamme kindlasti.»

Enesekindel Kuusmaa

Poolfinaalseeria eel ja isegi pärast esimest mängu rääkis Kuusmaa korduvalt, et Tarval pole nende vastu mingit võimalust ja Kalev vajab võiduks kolme mängu. Kahes esimeses mängus võitis Kalev õnnega pooleks, ent vaatamata sellele ei soostunud ta nimetama neid jutte bravuuriks.

«Meil olid ka Ühisliigas mitme vastase vastu variandid olemas, kuid… Pealegi lõppeski ju seeria 3:0,» märkis ta naerdes. «Ma tõesti ei uskunud, et meeskond nii raskelt liikuma läheb. Finaalile mõeldes oleme aga Tartuga võrreldes paremas seisus – meie saime kolm mängu moodi asja, nemad said aga Rapla vastu lihtsalt kõiki mehi mängitada.»

Tugevam võttis oma

Sõber möönis, et Kalevil oli ressurssi rohkem, ent lõpuks jäid tema hingele kripeldama asjad, mis Tarvast ei sõltunud. «Panen siiamaani kahtluse alla selle (Armands) Škele viske esimeses kohtumises,» teatas Sõber. «Omad asjad ajasime kõik ära ning selle koha pealt ei ole kellelegi midagi ette heita. Meil on hea komplektne tiim, kuid võib öelda, et sellised ootamatused võivad meid kõvasti murda, kuna jõudu oli lihtsalt vähem.»

Tuleval neljapäeval alustab Kalev finaalseeriat Tartu vastu. Tarvas peab aga pronksi eest heitlema teises poolfinaalis autsaideriks jäänud Rapla Piimameister Ottoga. «Rapla on teinud omi asju väga hästi ja ma respekteerin nende võistkonda. Kindlasti tulevad meil väga rasked tööpäevad. Väike eduvõimalus meil seetõttu on, et meil on kaks kodumängu,» lisas Sõber.
-----------------------------------------

Sood ootab lõikus

Rapla Piimameister Otto meeskonna liider Janar Soo vigastas poolfinaalseeria teises kohtumises põlve ja peab tuleval nädalal minema lõikusele.

«Enne operatsiooni on vigastuse raskust keeruline hinnata,» tõdes Rapla meeskonna mänedžer Jaak Karp. «Uuringute põhjal oli raske tuvastada, kas ristandside on katki või mitte. Samuti pole selge, kui tõsiselt said viga külgmised sidemed.»

Karbi sõnul on esialgu selge vaid üks – trauma on piisavalt tõsine, et Soo ei saa osaleda suvel Eesti koondise tegemistes. «Parimal juhul saab ta sügisel alustada korvpallitreeningutega,» vahendas ta arstide prognoosi. «Nii hull kui eelmine kord asi siiski pole.»

Soo vigastas sama põlve ka 2010. aasta hooaja hakul ning toona võttis paranemine aega terve hooaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles