Eesti neljapaat jäi MK-etapi finaalis viimaseks

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat.
Eesti neljapaat. Foto: Fred Killing

Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä sai Münchenis peetud sõudmise MK-etapil 6. koha.

Eelsõidus kolmanda koha saanud, kuid eilse vahesõidu võitnud Eesti neljapaat oli tänases finaalsõidus 500 m peal kolmandal kohal, kuid poolel maal oli Eesti paatkond juba viiendaks langenud ning finišisse jõuti finaalis võistlevatest paatidest viimasena. Eesti neljapaadi lõpuaeg oli 6.03,68.

Kolmanda järjestikuse etapivõidu teenis Horvaatia, võidutsedes ajaga 5.56,22. Teine oli Saksamaa 5.58,85ga ning kolmas Itaalia ajaga 6.00,28. Eestit edestasid veel ka Suurbritannia ja Austraalia.

Meeste paarisaeruliste kahepaatide B-finaalis said Artur Maier ja Joosep Laos ajaga 6.55,57 eelviimase ehk 3. koha, mis andis neile kokkuvõttes 9. koha, Vladimir Latin ja Kaur Kuslap olid ajaga 6.59,89 B-finaalis viimased ehk neljandad ja said kokkuvõttes 10. koha.

Tegemist oli kahepaatide olümpiamängude katsevõistlusega, Eesti Sõudeliidu reeglite järgi pääseb olümpiale see paatkond, kes võidab kaks katsevõistlust. Seega on nüüd paatkondade seis 1:1, kuna Eesti karikavõistlustel olid paremad Latin ja Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles