Korraldaja langes, kuid fännid hoiavad pea püsti

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola jalgpallifännid oma koondisele kaasa elamas.
Poola jalgpallifännid oma koondisele kaasa elamas. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel oli laupäeval Poola jaoks kurb päev, kui korraldajate meeskonna jaoks sai turniir läbi.

Suure katastroofina poolakad seda aga ei võtnud ning meeskonna sümboolikaga käidi uhkelt ringi ka järgmisel päeval. Nii võis pühapäeval Varssavis kui ka Poznanis näha suurel hulgal Poola koondise särgis inimesi. Samas kanti ka meeskonna salle ning lehvitati riigilippu. Eriti agaralt kasutati võimalust kinnitada lipp oma auto külge.

Tagantjärgi olid paljud Poola fännid pettunud, et meeskond lasi avakohtumises Kreekaga käest hea võimaluse võit teenida. Toona asuti avapoolajal juhtima ja oldi ka arvulises ülekaalus, kuid teisel poolajal lubati kreeklastel väravaga vastata ning omakorda pidi punase kaardi tõttu platsilt lahkuma ka nende puurilukk Wojciech Szczesny. Lõpptulemus 1:1 jättis siis veel kõik otsad lahtiseks, kuid maksis hoopis hiljem kätte.

«Kui oleksime sellest kohtumisest võidu kätte saanud, siis poleks meie mängijatel viimases kohtumises nii suurt kohustust peal olnud ja piisanud oleks ka viigist,» arvas pettunud koondise poolehoidja Marcin, kes leidis vestluse käigus kiidusõnu ka igapäevaselt Poola klubis Krakowi Wislas palliva Sergei Pareiko kohta.

Siiski tunnistasid mitmed koondise fännid, et finaalturniiril suudeti tegelikult näidata paremat mängu, kui näiteks aasta aega tagasi osati loota. Paljud panid selle kokkuvõttes selle arvele, et alagruppide loosimisel oli neil päris palju õnne ja saadi suhteliselt mängitav grupp.

Samas olid poolakad alagrupi viimase matši lõpus lähedal ka venelaste abistamisele. Kui Jakub Blaszczykowski löök oleks sahistanud tšehhide väravavõrku, siis oleksid veerandfinaali pääsenud hoopis kreeklased ja venelased ning Poola ja Tšehhi oleksid mõlemad pidanud kohvrid pakkima. «Hea, et vähemalt nii ei läinud,» muigas üliõpilane Paweł.

Vaatamata alagrupis viimaseks jäämisele vaatasid poolakad tulevikku pigem positiivselt, kuna 22-aastase Londoni Arsenali väravavahi Szczesny ja Dortmundi Borussia 23-aastase väravaküti Robert Lewandowski toel loodetakse lähiaastatel Euroopas endast tõsisem märk maha jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles