Zopp kohtub Wimbledoni avaringis maailma 76. reketiga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: SCANPIX

Täna loositi aasta kolmanda suure slämmi tenniseturniiri ehk Wimbledoni põhitabel.

Esimest korda Wimbledonis põhiturniirile jõudnud Eesti esinumber Jürgen Zopp (ATP 94.) loositi tabeli alumisse poolde ning ta läheb avaringis vastamisi Tuneesia tennisisti Malek Jaziriga (ATP 76.). 24-aastane Zopp pole endast neli aastat vanema Jaziriga varem mänginud.

Kui Zopp paikneb praegu oma karjääri kõrgeimal edetabelikohal, siis Jaziri oli seal eelmisel nädalal, kui asus 73. kohal. Jaziri mängib peamiselt ITFi Futuresi ja ATP Challengeri turniiridel, ta on võitnud üheksa Futuresi ja ühe Challengeri turniiri, täpselt sama palju võite on neis sarjades ka Zopil, kuid Zopp on Challengeridel kolmel korral finaali jõudnud ja esimese võidu teenis tänavu veebruaris. Jaziri ainus võit pärineb eelmisest aastast, lisaks on ta neljal korral finaalis pidanud vastase paremust tunnistama, seejuures tänavu on ta mänginud kolme Challengeri finaalis.

Suure slämmi turniiridel on Jaziri parim saavutus 2. ringi jõudmine, sellega sai ta hakkama nii tänavustel Prantsusmaa lahtistel kui ka mullu US Openil. Austraalia lahtistel on ta kahel korral langenud konkurentsist juba kvalifikatsiooni avaringil, Wimbledonis pole ta varem mänginud.

Zopp seevastu on tänavu kõigil kolmel suure slämmi turniiril end kvalifikatsioonist läbi murdnud.

Eesti naiste esinumber Kaia Kanepi jääb tänavuselt turniiril valutavate kandade tõttu kõrvale.

Maailma esireket ja Wimbledoni Novak Djokovic mängib avaringis kunagise esinumbri Juan Carlos Ferreroga, Djokoviciga samasse tabelipoolde kuuluva Roger Federeri esimene vastane on Albert Ramos. Edetabeli teine reket Rafael Nadal läheb avaringis vastamisi brasiillase Thomas Bellucciga, üsna raske loos oli aga brittide lootusel Andy Murrayl, kes kohtub avaringis venelase Nikolai Davõdenkoga. Praegu edetabelis 47. real paikneb Davõdenko oli oma parimatel päevadel maailma 3. reket.

 ja Roger Federer ühel, Rafael Nadal ja Andy Murray teisel poole.

Naiste esireket Maria Šarapova mängib esimesena Austraaliat esindava Anastassia Rodionovaga, üks 1. ringi põnevusmatše tõotab aga tulla kahe endise esinumbri, vigastuspausilt naasnud Kim Clijstersi ja serblanna Jelena Jankovici vahel. Clijsters on edetabelis langenud 53. kohale, Jankovic paikneb 20. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles